VeĂ­ indignat

0
1133

Soc veí del barri de l’estació. Em considero soci de l’associació de veïns, atès que en el seu moment vaig pagar una quota. Quota que ja mai més s’ha cobrat, és a dir, que avui dia no hi ha cap mena de control de quin nombre de veïns formem part de l’associació. Visc des de fa anys la problemàtica d’aquest punt calent de la ciutat. És un punt d’entrada i lloc de trobada de persones que no ajuden a la convivència, algunes amb problemes de salut mental. També hi ha venda i consum de substàncies estupefaents.

Ara sembla que es vol fer creure que nomĂ©s fa un parell d’anys que es viu en aquest clima, i que abans tot eren «flors i violes»: això Ă©s fals. NomĂ©s cal recordar que al juliol del 2010 un home va morir en aquesta zona com a conseqüència d’un atracament. En els 12 anys que vaig ser regidor vaig denunciar aquesta constant situaciĂł d’inseguretat, amb la impossibilitat de reunir-nos com a grup municipal amb la junta de l’associaciĂł de veĂŻns del barri. Va ser l’única associaciĂł que sempre va tenir una negativa a seure amb nosaltres, i amb la resta de grups. NomĂ©s es reunien amb un grup….. L’opacitat en la gestiĂł i la manca de convocatòria directa als veĂŻns ha sigut la trista realitat d’aquests anys.

Ningú podrà dir que jo combregui amb l’actual equip de govern municipal, però de cap manera se’ls pot fer responsables de l’actual situació. El diàleg i la col·laboració amb tots els grups de consistori és vital per actuar conjuntament davant d’una situació que afecta a tota la ciutat. En aquest barri, com en tots, vivim ciutadans que votem opcions diferents, i per tant, aquesta junta, com la resta, ha de ser apolítica i no pot de cap manera afavorir cap opció política. També és inacceptable que per exposar punts de vista diferents siguem vetats a entrar en els grups de comunicació de l’associació de veïns. No soc la única persona que es troba en aquesta situació i sense poder opinar en el barri a on vivim.

Quan arribin les eleccions municipals cada veí valorarà la feina de cada partit, però la junta ha de treballar pel bé del barri, i no fer campanya per ningú. No pot recolzar la creació de patrulles veïnals, per molt que entenc el malestar i la ràbia de veure comportaments incívics. La seguretat depèn de les forces de l’ordre. I si per desgràcia es produís un enfrontament entre alguna patrulla i una d’aquestes persones que ells volen fer fora? La junta seria la responsable de no fer bé la seva feina.

Cal ampliar la zona d’actuació, per exemple, amb el meu carrer, el Méndez Núñez. Fins a dia d’avui no hem vist cap gest per preocupar-se d’un carrer cèntric que també pateix problemes de neteja i incivisme.

És necessari un canvi de junta, que treballi al costat, i no en contra, dels responsables del govern. Que parli amb la resta de partits. Que informi tots els veïns, que deixi expressar lliurament a tots els que ens considerem socis i que ajudi a solucionar, sense enrarir l’ambient, els problemes del barri. En cas contrari, potser hi ha veïns que farem una nova associació, més àmplia i transversal, on tothom serà benvingut . Que s’ocuparà i es preocuparà de tot el barri, no només de la plaça de l’estació. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li