Vaticinen que el 2018 Figueres tindrà un dèficit de 3,5 milions

0
1319

Els dos regidors no adscrits, el PSC i CExF han emès un comunicat conjunt en què acusen el govern de falta de previsió


L’oposició de Figueres ha començat a escalfar motors per un ple, el d’aquest dijous, que es preveu més intens que de costum per un dels punts que inclourà l’ordre del dia: els pressupostos d’aquest 2017. Els regidors no adscrits Manel Toro i Núria Galimany (Unió) han emès un comunicat conjunt amb els grups del PSC i CExF en què vaticinen que, amb els comptes que vol aprovar el govern minoritari de Marta Felip (PDeCAT), el 2018 Figueres tindrà un dèficit de 3,5 milions d’euros.

Alerten que l’informe que l’equip de govern els va presentar la setmana passada és “imprecís i amb errors”, i argumenten que la falta de mesures per assumir l’increment de la despesa pel nou contracte d’escombraries i l’augment de personal, així com per la disminució d’ingressos que comportarà l’acabament de la regularització de l’IBI, provocarà un dèficit important (de 3.471.679 euros l’any 2018 i 2.951.769 euros més el 2019). Com a portaveu de tots els sotasignants, el regidor Manel Toro considera que “la falta de visió i de previsió és temerària, i portarà a una situació que ja hem viscut del 2011 al 2014”. Una situació que, segons ells, només es podrà corregir amb dues mesures: apujar impostos o reduir despeses.

CAMPANYA DE C’S. Paral·lelament, el grup municipal de Ciutadans (C’s) ha començat una roda de trobades amb diversos col·lectius de la ciutat per exposar-los les 45 propostes que estan negociant amb el govern local per poder donar suport als comptes. El seu portaveu, Héctor Amelló, explica que “les trobades amb diferents col·lectius veïnals, entitats i associacions volen recollir els comentaris, idees i suggeriments de la ciutadania per contribuir a l’equilibri del pressupost”. I el missatge que els està donant és que Figueres necessita “uns comptes municipals que siguin transparents i equilibrats, i que donin resposta a les necessitats dels veïns de la ciutat”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li