Vaga desconvocada i mesa de negociació fixada pel 7 de gener

0
676

Salut havia tombat els serveis mínims d’escombraries i obligava a la recollida cada 48 hores i no a les 72 fixades


Tres dies va durar la vaga dels treballadors de serveis a Figueres. Els sindicats van desconvocar l’aturada de la recollida de les escombraries divendres a la nit justificant que ho feien per «responsabilitat» amb la ciutadania davant els indicadors actuals de la Covid-19. També es van referir a les peticions dels comerciants que els havien demanat tenir en compte la situació «tan dura» que travessen.

El conflicte, però, tindrà un nou escenari en la mesa de negociació entre representants dels treballadors i empreses el pròxim 7 de gener. Aquesta trobada estava fixada pel 15 de gener i els sindicats pressionaven perquè fos molt abans. En aquesta reunió, els sindicats convocants de la vaga d’aquests dies (CCOO i Co.bas) volen «consolidar les condicions laborals i salarials» dels diferents sectors del servei públic a Figueres. És a dir, sanejament públic, jardineria i enllumenat.

Fonts de l’equip de govern van mostrar satisfacció per la desconvocatòria de la vaga, van insistir en què l’Ajuntament «no té paper» en aquest conflicte i que la resolució «no és política». Les mateixes fonts van informar que Salut havia tombat els serveis mínims de recollida de la brossa cada 72 hores i era obligat fer el servei cada 48 hores per la situació pandèmica.

Hores abans de la desconvocatòria de la vaga, Fisersa va fer arribar una nova proposta «més clarificadora» en la qual es comprometia a mantenir les condicions dels treballadors que passin a l’empresa des d’Ecoserveis, que actualment gestiona escombraries, enllumenat públic i neteja viària.

Resumint, la situació dels treballadors dels serveis públics a Figueres arrenca el 2001 quan es crea l’empresa Ecoserveis. Aquesta unifica la recollida de residus, la neteja viària, la deixalleria, l’enllumenat i els parcs i jardins. El contracte era de 15 anys i actualment s’estan prestant molts d’aquests serveis amb la concessió caducada. La intenció és municipalitzar i que molts serveis passin a Fisersa, l’empresa pública de serveis. Per això els sindicats pressionen perquè es mantinguin les condicions dels treballadors, cosa que ara es garanteix pel compromís adquirit per Fisersa. L’enllumenat també està en vies de municipalització; parcs i jardins s’ha adjudicat a la UTE Serveis Integrals de Finques Urbanes i Brócoli, i la recollida de residus i la neteja viària també està pendent de canvis.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li