Vacunació infantil en marxa

0
533

A Figueres i Roses, aquest cap de setmana, s’ha iniciat la tanda d’injeccions pediàtriques amb cita prèvia


 

El tret de sortida de la vacunació contra la Covid-19 per a mainada de 5 a 11 anys ja ha començat a la comarca. Aquest dissabte es van posar les primeres injeccions al Mercat Municipal de Roses i diumenge, al punt de vacunació del Molí de l’Anguila, a Figueres.

En el cas de Figueres, l’espai ja està operatiu des la vacunació per a majors de 12 anys, però aquest diumenge es va establir una franja per als més petits, el menors de 12. Va ser de 9 del matí a 13h del migdia. Al Mercat Municipal de Roses la mateixa acció va tenir lloc a la tarda de 16h a 19h. En tots dos casos la vacunació es fa per iniciativa pròpia via vacunacovidsalut.cat o després de rebre un SMS de Salut.

Mentrestant, Salut ha augmentat l’oferta de cites a tots els punts de vacunació per als majors de 60 anys. Es tracta de la població que ha de rebre el vaccí o la corresponent dosi de reforç. S’aconsella aquesta vacunació per abans del Nadal. Salut informava divendres de 20.000 cites disponibles a la Regió Sanitària de Girona.

D’altra banda, hi ha hagut canvis en els protocols de la Covid-19. Aquest divendres Salut informava que,davant el nombre de casos i l’avanç de la variant Òmicron, el contactes estrets d’un positiu també hauran de fer quarentena encara que estiguin vacunats amb la pauta completa.

BERNAT JAUME. La Fundació Salut Empordà informava la setmana passada de la detecció de dos brots de covid al centre sociosanitari Bernat Jaume. Els pacients són asimptomàtics o lleus. Un dels brots afecta els pacients de la 3a planta i del primer cas detectat s’ha passat a 30. La mesura que es va prendre va ser aïllar aquesta planta, que està destinada a pacients amb demència. Pel que fa a l’altre brot, aquest afecta pacients de la primera planta i els 8 posistius registrats s’han aïllat de la resta. Entre les mesures de prevenció adoptades davant dels dos brots també s’ha optat per suspendre tots els actes previstos per les festes de Nadal al centre. D’altra banda, s’han limitat els horaris de les visites de manera global al sociosanitari.

SATURACIÓ. La sisena onada de la covid-19, setena a la comarca, ja ha obligat a l’hospital de Figueres a derivar pacients a altres centres. La setmana passada es van direccionar malalts cap a la Clínica Santa Creu i l’Hospital d’Olot. De fet, en altres pics de la pandèmia ja es va optar per aquesta mesura, però aquest cop la pressió està sent més forta perquè s’ha sumat a l’increment estacional de pacients respiratoris. L’any passat no es va produir aquesta situació perquè no es van registrar casos de grip. Amb l’objectiu d’alliberar llits i professionals, l’hospital continua desprogramant intervencions, proves i visites. Es mantenen les urgents i oncològiques. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li