Urgeix salvar l’oci i la restauració

0
1525

La situació de l’oci nocturn, la restauració, els locals musicals, les estètiques i altres sectors de Figueres és crítica. La crisi sanitària els ha colpejat igual que ho ha fet a la resta d’Espanya però en el cas de Figueres és especialment greu perquè el sector de serveis representa el principal sector econòmic de la ciutat i el que més llocs de treball genera. Precisament per aquesta raó, des de Ciutadans hem proposat a l’equip de govern que dins del pla de reactivació econòmica es creï un pla específic de rescat per al sector de l’oci nocturn, la restauració i els locals musicals de la ciutat. Considerem de vital importància pal·liar els desastrosos efectes econòmics i socials que també està provocant la Covid-19 i urgeix un pla de rescat d’aquestes característiques perquè no podem permetre que desapareguin centenars de negocis que proporcionen el gruix de l’oferta laboral de la ciutat.

És evident que hi haurà un abans i un després de la Covid-19, que moltes coses no seran igual que eren fins al març del 2020, però durant aquesta transició forçada, i que s’està produint arreu del món al mateix moment, és imprescindible que els representants municipals ens posem encara més al servei de la ciutadania. Tant el Govern central com l’autonòmic han pres mesures dràstiques, algunes de les quals ni tan sols han sigut consensuades amb els sectors afectats i, en el cas de Figueres, ha sigut especialment dolorós perquè a mitjan estiu se’ns van aplicar unes restriccions molt dures que van provocar una disminució d’ingressos d’entre el 50% i el 80%, segons xifrava Comerç Figueres. Aquells dies tots vam veure com Figueres semblava una ciutat fantasma mentre les localitats veïnes –excepte Vilafant, que estava igual que nosaltres– tenien més marge per enfocar la campanya d’estiu i no se’ls aplicaven les mateixes restriccions, i a aquesta situació s’hi han de sumar les restriccions actuals que ha decretat la Generalitat, entre les quals destaca el tancament dels locals de restauració durant 15 dies. Només una setmana després d’haver proposat obrir els locals d’oci nocturn!

Que el Govern estigui donant pals de cec no impedeix que des de Figueres treballem per preparar un pla de rescat per al sector de la restauració, que dona centenars de llocs de treball i està patint unes mesures severes que li provocaran una davallada d’ingressos que acabarà afectant la seva capacitat per fer front a les necessitats a mitjà termini com són els pagaments a proveïdors, el lloguer d’espais, el pagament d’impostos, etc. Per aquesta raó, i perquè des de Ciutadans entenem que qualsevol mesura restrictiva en l’àmbit econòmic a causa de la Covid-19 ha d’anar acompanyada de compensacions que pal·liïn la davallada d’ingressos, reclamem amb urgència aquest pla de rescat i també instar el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i al Govern autonòmic a l’elaboració d’un pla de suport específic per al sector de l’hostaleria, l’oci nocturn, la restauració i els locals musicals.

Hem de ser conscients que hi ha en joc els mitjans de vida de moltes persones de Figueres i, com a representants de l’Administració més propera al ciutadà, és imperatiu treballar per aconseguir minimitzar els efectes negatius que està provocant la pandèmia. No podem fer que desaparegui la Covid-19 però sí que podem evitar que desaparegui el teixit comercial, econòmic i productiu de la ciutat. I vull pensar que tots els regidors, al marge dels posicionaments ideològics, estarem d’acord en la urgència de crear aquest pla de rescat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li