Urbanisme diu al Suprem que la sentència que tomba la zona industrial de Roses és ‘impossible d’executar’

0
730

(ACN).- Urbanisme traslladarà al Tribunal Suprem un ‘incident d’impossibilitat legal d’execució de la sentència’ o, el que és el mateix, li comunicarà que no es pot complir la sentència contra la zona industrial de Roses. La victòria dels ecologistes, que van portar el cas als tribunals, queda diluïda. Tot i que els donen la raó dient que els terrenys no es podien reconvertir en polígon, la comissió entén que la sentència no es pot complir. El director general Pere Solà ho argumenta dient que l’aprovació del POUM és anterior a la sentència. Els ecologistes van interposar el contenciós contra la requalificació de les 27 hectàrees per irregularitats en el procés i perquè es construïa en espai d’interès natural.

Una sentència del Suprem va anular el pla urbanístic que avalava la requalificació de 27 hectàrees de sòl per donar llum verda a la construcció d’un sector industrial a Roses. En aquesta peça de terreny, i segons un conveni que l’Ajuntament va signar amb l’empresa, s’hi havia d’instal·lar Zodiac. Entitats ecologistes van interposar un recurs contenciós-administratiu perquè consideraven que hi havia hagut irregularitats i que aquesta modificació del Pla General de Roses permetia construir enmig d’un espai d’interès natural. Un argument que va avalar el Suprem en la sentència.

Una de les incògnites que obria la sentència del TS era com acatar-la. Ara, la comissió d’Urbanisme ja ha avançat que presentarà un incident d’impossibilitat legal d’execució de la sentència que és una comunicació en la qual diuen que no es pot complir. Segons Solà, el POUM de Roses es va aprovar abans que hi hagués cap sentència que invalidés la peça de terreny. En aquell moment, el recurs dels ecologistes havia arribat al TSJC, que l’havia desestimat. El director general afirma que és motivació suficient.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li