Uns titans locals al desert del Sàhara

0
1532

El fortianenc Albert Carrón i el castelloní Jordi Daniel participen en la catorzena edició de l’exigent Titan Desert


 

Existeixen esdeveniments esportius que, per entendre’ls en tota la seva magnitud, cal recórrer al ball de dades que dansen al seu voltant. És el cas de la Titan Desert, la prova de BTT pel desert del Sàhara que diumenge va marcar el tret de sortida de la seva onzena edició des de Merzouga, lloc també de l’arribada. Comencem: 670 quilòmetres de recorregut; 5.911 metres de desnivell acumulat; 675 participants d’arreu del món, repartits en un total de 21 nacionalitats; 63.000 litres d’aigua repartits durant la carrera; 20 tones de material desplaçat entre etapa i etapa diàriament o una logística amb 17 metges, 62 vehicles 4 x 4 i 26 camions.

Aquestes són algunes de les xifres que serveixen per explicar la duresa d’aquesta prova, tot i que només els qui hi participen en primera persona en poden fer una valoració acurada. És el cas del fortianenc Albert Carrón, que enguany hi participa per tercera vegada acompanyat d’un altre alt-empordanès, el castelloní Jordi Daniel. Tots dos competiran defensant els colors del club Edibikes, en categoria individual. «Es tracta d’una de les proves més dures del món i cada vegada ho posen una mica més complicat», explicava Carrón abans de desplaçar-se cap a la prova, que posarà el punt final aquest pròxim divendres, 3 de maig.

Tal com explica Carrón, des de l’organització van variant any rere any el traçat, uns canvis que de cara a aquest 2019 han derivat en una edició «molt complicada»: «Aquest any totes les etapes toquen les dunes, a diferència de l’any passat, on hi havia més muntanya. Les dunes, el desert, és molt dur», explicava el de Fortià.

PREPARACIÓ A CONSCIÈNCIA. Tot i l’exigència de l’itinerari, els dos ciclistes locals s’han preparat a consciència. Així ho remarca Carrón, que abans d’emprendre l’aventura recordava que durant els últims 8 mesos han fet una «preparació bestial» basada en una dieta específica, molt de gimnàs entre setmana i sortides en bicicleta sempre que han pogut. «Però no tot és el físic, sempre s’ha dit que un 40% d’aquesta prova és un aspecte mental. De cop i volta et trobes sol al desert, allà veus els teus dimonis i tota la teva vida, és un repte esportiu, sí, però també personal», explicava.

Per Carrón, que ha anat agafant al to amb bons resultats a proves com la Costablanca Bike Race d’Alacant o la Trotamons de Fraga, l’objectiu és dual: «Primer de tot acabar, és una de les proves més exigents del món. Si això s’aconsegueix, m’agradaria quedar entre els 100 primers».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li