Units per les malalties minoritàries

0
1913

L’Associació Amics Solidaris crearà un grup de suport i d’assessorament per a les famílies afectades


 

L’Associació d’Amics Solidaris té els seus orígens l’any 2007. Des de fa dos anys van dedicar els seus esforços per posar el seu gra de sorra per combatre les malalties minoritàries fent donacions a centres hospitalaris i de recerca, com el de la Vall d’Hebron o l’Hospital Sant Joan de Déu. Aquesta tardor és un punt d’inflexió per l’entitat figuerenca, que ha presentat, aquests dies, el seu nou projecte, pioner a les comarques gironines: es tracta de la creació d’un grup de suport i un punt de trobada per a pares que tenen fills que pateixen aquestes malalties.

Paqui Mundarra, mare d’una jove afectada, recalca que «creiem que és molt necessari poder compartir la nostra vivència amb pares que arriben sense saber on anar». Amb tot, el president de l’entitat, Narcís Planas, assegura que els queda molta feina per fer i espera tenir-ho tot a punt per finals d’any: «El grup de suport encara està en una fase inicial. Ens hem d’envoltar de bons assessors i bons especialistes, de psicopedagogs, pediatres i psicòlegs. Això s’ha de fer molt bé, si no ens podríem enganxar els dits».

Tot i que l’entitat opera sobretot a l’Alt Empordà, i actualment està formada per unes deu famílies, Planas assegura que estan oberts «a la demarcació de Girona i arreu del territori». I, de fet, relata que més enllà de Catalunya i l’Estat espanyol, molta gent s’ha posat en contacte amb ells a través de les xarxes socials: «El que fem nosaltres és passar tota la informació al grup mèdic de la Vall d’Hebrón i ells s’hi posen en contacte, siguin d’on siguin», concreta.

LA GRAN CITA SOLIDÀRIA. Diumenge, dia 7 d’octubre, l’entitat organitza la 2a edició del Camí Solidari, que sortirà del castell de Sant Ferran (9.30 h). Durant tot el dia hi haurà activitats en aquest mateix espai, com ara actuacions de Mercado Negro o de Mag Fèlix, entre altres; un espectacle dels Miquelets de Girona; exhibicions dels Mossos d’Esquadra i de Protecció Civil; tallers de castellers o de percussió amb Tramuntakada.

El mateix dia, es podrà veure una exposició ben especial: la de Roger Rosales Amats, un nen afectat per la malaltia de baixa visió, que mostrarà la cinquantena de quadres que ha pintat ell mateix. A més, se sortejarà una de les seves obres, que, properament, s’instal·larà a la tercera planta del Museu de l’Emprodà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li