Una «xarxa» per a la desestacionalització

0
1141

Els empresaris de l’Alt Empordà aposten pel treball conjunt per ser destí turístic els 365 dies de l’any


Un centenar d’assistents van participar la setmana passada a la jornada ‘Encarem el futur, la desestacionalització és possible’, un acte organitzat a l’Auditori dels Caputxins de Figueres per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE) que va reunir empresaris, representants de l’administració i professionals del sector turístic.

Durant l’activitat es va posar de manifest que la comarca de l’Alt Empordà té capacitat per atraure turisme durant tot l’any, gràcies al seu potencial pel que fa al paisatge, el patrimoni, la gastronomia o les bones infraestructures, entre altres punts forts.

Les jornades van marcar el tret de sortida amb unes paraules de l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, que va defensar que el territori alt-empordanès «disposa de tots els ingredients per tenir un model de turisme d’èxit». «Només falta que ens ho creiem, que ens estimem Figueres i comarca, i que treballem plegats per un mateix objectiu», va afegir.

DIVERSES PROPOSTES. Durant la jornada es van posar molts plantejaments damunt la taula. En aquest sentit, el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero, va reclamar un millor repartiment de les vacances escolars tal com es fa a França i Alemanya, així com ajudes econòmiques i eines assequibles per avançar en la desestacionalització.

D’altra banda, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Miquel Gotanegra, va apostar per treballar plegats i va lamentar la problemàtica de la falta de personal estable, fet que considera que es resoldria allargant la temporada. Un dels altres protagonistes, el president de la patronal FOEG, Ernest Plana, va recordar que la falta de personal és el principal problema.

La trobada és la primera d’un cicle de jornades que neixen per debatre al voltant dels reptes del turisme a la comarca. Les pròximes sessions, a finals de gener –sostenibilitat– i al març –digitalització–.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li