Una vuitantena d’artistes de catorze països pugnaran per l’Elefant d’Or

0
900

Figueres es tornarà a convertir en la capital mundial del circ del 25 al 29 de febrer. I ho serà gràcies a la celebració de la cinquena edició del Festival Internacional del Circ que, segons Genís Matabosch, el seu director, “serà una edició important ja que el festival s’ha posicionat com el cinquè millor esdeveniment dedicat al circ d’àmbit internacional, i el segon d’Europa, després del de Montecarlo, amb 40 anys d’història”. “El festival va néixer en un context de crisi profunda del sector, i va saber conquerir un públic que encara associava el circ a interessos infantils”, va recordar Matabosch, que va explicar que el festival s’ha consolidat com un dels grans sobretot gràcies a aspectes com la notorietat internacional, el nombre d’espectadors, la gran qualitat de les atraccions, vistes per programadors d’arreu del món, el retorn econòmic o el cost total.
En aquesta cinquena edició competiran, sota la carpa perifèrica amb visió de 360º i sense columnes estrenada en l’edició anterior, 82 artistes de 14 països que presentaran un total de 22 representacions, totes elles inèdites a Europa, en 14 funcions que suposaran 36 hores d’espectacle i amb un aforament de 30.884 espectadors. De fet, la nova edició arriba amb una fórmula consolidada i amb pocs canvis respecte de l’any passat. El festival no es proposa ni tan sols augmentar el nombre d’espectadors perquè, segons Matabosch, “volem abanderar la carrera de l’excel·lència i la qualitat artística”. També es manté la política de preus populars, que és possible gràcies als patrocinis i les subvencions. En aquest sentit, Matabosch va recordar la tasca del club de mecenatge, en el qual es pot trobar des del Cirque du Soley fins a una carnisseria local.
Una de les novetats d’aquesta edició és la imatge renovada de la web, des d’on es poden adquirir i imprimir les entrades en cinc idiomes, i un canvi del logotip, que incorpora el nom del seu guardó, Elefant d’Or.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li