Una vintena de municipis ‘moralment exclosos’ de la Constitució es reuniran a Sant Pere de Rodes

0
842
Una vintena de municipis que s’han declarat ‘moralment exclosos’ de la Constitució espanyola es reuniran aquest diumenge, dia 5 de setembre, al monestir de Sant Pere de Rodes (Alt Empordà). Des de l’àmbit municipal i de forma unitària, alcaldes i regidors es trobaran per impulsar el procés perquè la nació catalana pugui exercir el dret a l’autodeterminació. De moment ja han confirmat l’assistència a l’acte representants de vint municipis de tot Catalunya. Dos mesos després que El Port de la Selva comencés la iniciativa de declarar-se ‘moralment exclòs’ de la carta magna, ja són una setantena de municipis els que han seguit les mateixes passes.

El passat 5 de juliol, l’Ajuntament del Port de la Selva va prendre l’acord de declarar-se, per unanimitat, ‘moralment exclòs’ de la Constitució espanyola després de la retallada del Tribunal Constitucional a l’Estatut de Catalunya. Des de llavors, seixanta-vuit municipis s’han adherit a aquesta iniciativa. Entre aquests destaquen Vic, Vilafranca del Penedès, Mollerussa, Ripoll i Banyoles. Els consistoris que s’hi han afegit són de diferents colors polítics i hi ha governants de CiU, ERC, PSC, ICV i grups independents. 

Alguns dels municipis que ja han confirmat l’assistència diumenge al monestir de Sant Pere de Rodes són Vic, Sant Pere de Torelló, Calders, Santpedor, el Brull, Tagamanent, Arenys de Munt, Argentona, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Lladó, la Selva de Mar, Crespià, Manlleu, Lliçà d’Amunt, Llambilles o Sant Gregori.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li