Una trail en família a Llançà

0
1218

L’Escoleta Trail Running Cap de Creus organitza dissabte la primera edició del Trail Kids en Família 


 

L’Escoleta Trai Running Cap de Creus continua fent passes per donar a conèixer i fomentar la pràctica del trail entre les noves fornades. En aquest sentit, aquest dissabte, 26 de novembre, el club organitzarà la primera Trail Kids en Família de l’Alt Empordà, una proposta adreçada als menuts i a les seves famílies que tindrà lloc a Llançà. En concret, la idea del projecte és la d’oferir unes curses infantils en format trail i adaptades a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys i, per acabar, una trail curta de cinc quilòmetres en la qual podran participar joves a partir de 12 anys. En aquesta proposta també hi podran participar familiars adults per així acabar la jornada amb una fantàstica activitat familiar. De moment, hi ha un total de 120 inscrits.

«És un projecte que neix pensant amb els joves. Ja teníem l’Entre Castells Kids, això és seguir una mica el fil, ara, amb la intenció de fer-la més vegades, que no sigui una cosa puntual», explica el president de l’Escola, Èric Torres, que afegeix: «Ens agradaria fer un circuit de curses arreu de la província: és a dir, unes tres o quatre proves al llarg d’un any perquè els nens i les nenes poguessin gaudir d’una cursa de muntanya adaptada a les seves condicions». Així doncs, l’activitat de Llançà adquireix en certa manera el rerefons de prova pilot: si els resultats són òptims, possiblement es repetirà el format en altres punts de la geografia gironina.

VALOR PATRIMONIAL. D’altra banda, la ruta d’aquest primer trail familiar serà la ruta de la Pedra Seca, una nova proposta de track creada per l’oficina de Turisme al Parc Natural del Cap de Creus. «Li volem donar un ús al territori on ens trobem, i la ruta de la pedra seca és un dels itineraris que des de l’Ajuntament es vol potenciar», diu Torres abans de concretar l’objectiu d’aquesta nova activitat: «Volem reivindicar aquest esport i si ho podem fer a través d’una proposta dirigida als joves, perfecte. Som un club que treballa amb nens, ja tenim planter, i volem que ara es puguin posar a prova: hem buscat un format més familiar, un recorregut més llarg que, un cop s’acabi, permeti la possibilitat de fer un passeig amb la família».

Amb aquesta acció, l’Escoleta té seu a Vilajuïga, Llançà,l Roses, Llagostera, Navata i Selva de Mar, i segueix treballant la difusió dels seus valors. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li