Una tardor de colors (i d’orgull)

0
1733

Finalment la tardor. Després d’un estiu tan calorós i llarg, que fins i tot les persones que preferim i esperem la calor ens alegrem que arribin els dies i sobretot les nits amb fresca.

I resulta que aquesta no és una tardor qualsevol. Arriba una tardor de colors. Des de l’Ajuntament de Figueres, arriba una espectacular programació d’activitats culturals amb la participació de diferents institucions i sota la coordinació del Servei d’Atenció Integral LGBTI+ , un servei municipal obert a tota la ciutadania i a les persones LGBTI+ les seves famílies i entorn, que té com a missió, justament, fer de Figueres una ciutat de colors. Una programació que mostra realitats de persones que viuen la diversitat sexual i d’identitat de gènere, amb una mirada que va més enllà del binarisme (el món està dividit en homes i dones que se senten atrets exclusivament per dones i homes). Que vol fer de Figueres una ciutat dels colors de l’Arc de Sant Martí, on persones trans puguin sentir-se acompanyades en el seu trànsit, on les famílies dels infants i els joves puguin rebre assessorament, on les persones de l’edat que sigui puguin viure la seva orientació sexual o identitat de gènere sense por, on lesbianes, gais o persones no binàries puguin trobar referents de la comunitat a la comarca o, en el pitjor dels casos, rebre acompanyament i assessorament jurídic en cas d’assetjaments o agressions LGBTIfòbiques.

Figueres fa bandera de la lluita contra la LGBTIfòbia i alhora programa una tardor de colors per reivindicar des de la literatura, des del debat, des del cinema i el teatre l’orgull de la ciutat oberta que volem ser. Aquesta programació és un far a la comarca que il·lumina el cel amb els colors de l’Arc de Sant Martí i convida a qui ho vulgui fer a sortir de l’armari sense por i amb orgull. Col·loca Figueres al mapa de les ciutats que fan bandera de la llibertat de ser i estimar com es vulgui, i que fa de la ciutat lloc d’acollida i de combat contra la LGBTIfòbia. Aquest és el mapa dels drets, en el qual volem ser com a ciutat i com a país, perquè interpel·la els nostres principis de llibertat, de totes les llibertats de ciutat republicana, democràtica, oberta i respectuosa amb els drets. I aquest és un motiu més per alegrar-nos de la tardor que ja tenim aquí, enguany i per primer cop, plena de colors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li