Una setantena de joves, als tres camps de treball de la comarca

0
1917

Les tasques de voluntariat d’enguany s’estan centrant al Terraprim, a l’illa de Portlligat i als Aiguamolls de l’Empordà


 

Una setantena de joves participaran aquest estiu en els tres camps de treball que s’han organitzat a l’Alt Empordà. Els escenaris: tres escenaris tan mítics com Portlligat, els Aiguamolls i el Terraprim. L’estructura de les activitats és pràcticament la mateixa (24 joves d’entre 14 i 17 anys convivint dues setmanes amb un objectiu comú), i la temàtica també és força similar (en els tres casos està relacionada amb el medi ambient); però cada camp té una essència característica.

Les Muntanyes de Terraprim, es va fer entre el 2 i el 16 de juliol a Viladamat. Organitzat per l’Associació Juvenil Sant Feliu, tenia un doble objectiu: d’una banda, començar a netejar i desbrossar l’àrea on s’adaptarà el tallafoc de Palau Borrell, i de l’altra, fer diverses tasques de ressembra en zones muntanyoses que estan en procés d’erosió per la falta de vegetació. A més, els joves també van netejar algunes zones de la muntanya d’interès històric, patrimonial i cultural. Es van allotjar a l’Ateneu Popular Sebastià Salellas, i a les tardes van fer diverses activitats de lleure i de descoberta de l’entorn. Entre altres, van anar a la platja de Sant Martí d’Empúries i a la piscina, van fer activitats a la zona esportiva i activitats conjuntes amb els nens del casal o una gimcana pel poble.

Paral·lelament, a Cadaqués l’11 de juliol hi va començar el camp L’Illa de Portlligat, que s’allargarà fins demà (dimecres 25). En aquest cas, els objectius van des de conèixer els valors naturals i socials del cap de Creus fins a fomentar el respecte cap a un mateix i cap als altres, passant per descobrir tècniques de jardineria o conservar i millorar el patrimoni natural del PN del Cap de Creus. Per aconseguir-ho, els joves han estat fent tasques com eliminar manualment el bàlsam invasor de l’illa, fer campanyes de sensibilització i informació ambiental, o continuar el manteniment dels senders i murs de pedra seca iniciat en anys anteriors. El programa està organitzat per Fundesplai, i els participants s’han allotjat al campament del Centre d’Educació ambiental de Mas Caials.

I l’últim camp, titulat Aiguamolls de l’Empordà, es farà entre el 14 i el 28 d’agost a Palau-saverdera. Rere l’organització de la Iaeden, els participants faran tasques de desbrossament a les basses de les Garrigues i rehabilitaran diversos espais del parc natural. A més, també col·laboraran a organitzar la festa major de Palau-saverdera. L’objectiu: descobrir l’entorn dels Aiguamolls i endinsar-se 15 dies en la vida d’un poble. Els joves s’allotjaran a l’escola Martí Inglés de Palau i, durant la seva estada, faran diverses sortides i excursions per conèixer la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li