Una protesta d’agricultors francesos torna a provocar cues quilomètriques a la frontera

0
664

La protesta dels agricultors francesos provoca, des de les 8 del matí d’aquest dijous retencions i cues quilòmetriques a l’AP-7, entre la Jonquera i la frontera de França tant direcció nord com sud, i a l’enllaç de la N-II direcció Girona. La Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra de Girona ha engegat un dispositiu de control i d’informació des de primera hora i no permeten el pas dels camions que transportin verdures i fruites per evitar incidents amb els pagesos de l’altra costat de la frontera i es veuen obligats a desviar-se cap als aparcaments de la Jonquera fins a la una, hora que està previst que acabi aquesta mobilització. Els pagesos de França protesten per la competència de preus.

A la una del migdia finalitza la vaga dels pagesos francesos i serà quan la circulació torni a la seva normalitat a l’AP-7 i a la N-II entre la Jonquera i la frontera francesa. Les cues direcció nord han arribat fins als 16 quilòmetres ja que els Mossos d’Esquadra han tallat un carril de l’autopista a l’alçada de la Porta Catalana.

A l’enllaç de la N-II direcció Girona, la cua ha aribat a més de cinc quilòmetres i provoca greus problemes de circulació a l’entrada del municipi al seu pas per la duana. Els Mossos, a més, no deixen passar els camions de gran tonatge que transportin fruites i verdures per evitar incidents amb accions contra els transportistes i les seves mercaderies.

Els pagesos de França ha protestat al pas fronterer del Voló, tal com van fer el passat juliol, per l’arribada als seus mercats de fruites i verdures espanyoles que es venen a meitat de preu que les seves. Aquests culpen les grans superfícies d’aquesta diferència de preus.

Inicialment, a la part catalana per l’AP-7 i la N-II no s’han produït incidents de rellevància, exceptuant les cues quilomètriques que han arribat als setze quilòmetres a banda i banda de la frontera. Els camioners que transportaven fruites i verdures s’han vist obligat a parar fins la una per evitar incidents amb els pagesos francesos.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li