Una pantalla verda al LOGIS

0
910

El centre logístic impulsa la conservació de la biodiversitat amb la plantació de centenars d’espècies autòctones


Créixer de la mà d’un entorn el més sostenible possible, donades les circumstàncies. Les obres d’urbanització de la Fase 2 del LOGIS Empordà, uns treballs gestionats per CIMALSA, es troben en aquests moments a la fase prevista de l’Estudi d’Impacte i Integració Paisatgística, una etapa que consisteix en el trasplantament massiu de més de 570 oliveres, la qual cosa permet conservar el llegat agrari i el paisatge històric. Més enllà d’això, la mesura també suposarà la plantació de més de 440 espècies autòctones d’arbres a les zones verdes, que crearan un encoixinat vegetal perimetral que farà de transició entre el sector i el sòl rústic que l’envolta, així com la incorporació d’arbustos com a elements de preservació del medi.

Així doncs, la fita final de l’enjardinament de les zones verdes del LOGIS Empordà previst en el projecte d’urbanització és el d’assolir un efecte pantalla verda respecte a les edificacions que s’estan alçant, entre les quals la macroestructura que el gegant logístic estatunidenc Amazon hi està construint. D’aquesta manera, es vol «garantir» l’existència d’àrees permeables que minimitzin els moviments de terres i la visibilitat de les edificacions.

Per a la creació de les zones verdes s’està fent plantació d’arbrat com ara els pollancres, que ràpidament assoleixen un efecte pantalla, però també àlbers, freixes i lledoners, espècies de creixement més lent. Paral·lelament, la zona també comptarà amb al voltant de 3.000 arbustos: 2.800, en concret. Addicionalment, els nous usuaris que s’implantin a les diferents parcel·les del polígon alt-empordanès plantaran fileres de xiprers en les façanes a vial, que han de servir per augmentar la biodiversitat i, a més, funcionaran com a tallavents i com a elements d’opacitat.

EL FUTUR. Un cop acabin les obres, CIMALSA posarà al mercat més de 328.000 m2 addicionals de sòl logístic urbanitzat, la qual cosa permetrà la implantació d’entre 12 i 15 empreses logístiques més, a part de les companyies ja instal·lades en la Fase 1, o que s’instal·laran aviat. Es preveu que aquestes noves empreses invertiran més de 185 milions d’euros i generaran al voltant d’uns 1.900 llocs de treball nous.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li