Una moto ‘made in Viñales’

0
860

Àngel Viñales, el pare de Maverick, lidera el projecte del nou equip Viñales Racing Team a Supersport 300


Que la família Viñales està estretament lligada al món del motor, i més concretament del motociclisme, és una evidència àmpliament contrastada. Fins ara, el lligam s’havia fet palès a través dels pilots —Maverick Viñales, una de les estrelles de la graella de MotoGP; Isaac Viñales, qui afrontarà aquest curs una nova aventura a Superbike, o el jove Dean Berta Viñales, cosí dels dos protagonistes anteriors i que ja està firmant una bona progressió al davant d’un manillar—, però recentment la connexió ha adquirit una nova dimensió en forma d’equip propi.

El protagonista cabdal d’aquesta història és Àngel Viñales, el pare de «Mack» i líder del flamant Viñales Racing Team, un equip que competirà al campionat de Superbikes d’aquest any a la categoria de Supersport 300, la categoria petita d’aquesta modalitat.

De fet, aquesta competició és la més adequada perquè els joves motociclistes en auge es puguin desfogar i aprendre a parts iguals. Aquest és l’objectiu que es marca el nou equip del paddock, tal com explica Viñales, que diu que el projecte neix amb la idea de convertir-se en una «plataforma per ajudar a l’arrencada de joves talents».

En concret, els futurs pilots del Viñales Racing Team, la identitat dels quals es desvetllarà pròximamament, pilotaran amb motos Yamaha, la mateixa firma amb què corre Maverick.

UN PROJECTE PENDENT. La idea de crear un nou equip ja feia temps que sonava. Així ho explica Viñales: «Estic molt il·lusionat. Fa molt temps que rondava pel meu cap iniciar un projecte així, tenir un equip propi i donar l’oportunitat a joves pilots de mostrar el seu talent. Em sento molt satisfet d’haver-ho aconseguit i estic desitjant que comenci aquesta temporada.»

Malgrat que el context pandèmic fa difícil bastir les expectatives per a aquest any que acabem de començar, el progenitor d’en Maverick és clar quan parla de fites per assolir: «Espero que el 2021 es vegi reflectit a la pista tot el treball que s’ha fet per tirar endavant l’equip. Agraeixo tot el suport i l’ajuda de les persones que han col·laborat perquè el meu somni es faci realitat», conclou.

LA CARTA ALS REIS DE ‘MACK’. D’altra banda, Maverick va demanar una peculiar carta als Reis Mags, on demanava «la millor moto Yamaha de la història». El pilot rosinc va donar a conèixer el desig a través d’una fotografia publicada a les seves xarxes socials, una il·lusió que agafa especial força després de la valoració que fa pocs dies va fer ell mateix sobre l’anterior temporada: «Ha estat un desastre total de temporada, per a mi la pitjor temporada de tota la història. És difícil de digerir, però ara és moment d’estar a casa i ja hi haurà temps de preocupar-se. De l’1 al 10 tenia ganes d’acabar».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li