Una mostra sobre el diàleg entre el pare de la psicoanàlisi i el geni del surrealisme

0
1762

La Fundació Gala-Salvador Dalí participa amb tres dibuixos en una mostra al Museu Freud de Londres


 

La Fundació Gala-Salvador Dalí participa amb tres dibuixos en una exposició al museu Freud de Londres, que explora la connexió entre el geni del surrealisme i el pare de la psicoanàlisi. La mostra, titulada «Freud, Dalí and the Metamorphosis of Narcissus», comissariada per l’experta en surrealisme Dawn Ades, reconstrueix la relació entre Salvador Dalí i Sigmund Freud, a partir de la seva trobada a la capital britànica el 19 de juliol del 1938, quan l’empordanès acabava de pintar l’oli Metamorfosi de Narcís i d’escriure un poema amb aquest mateix nom. Segons l’artista, es tractava del primer escrit i quadre obtinguts totalment mitjançant l’aplicació integral del seu mètode paranoicocrític.

LA TROBADA. L’any 1938 i després de diversos intents, Dalí va aconseguir que Freud el rebés a casa seva, a Londres, on s’havia acabat d’instal·lar fugint de la Viena ocupada pel nazisme. Durant la visita, va poder fer uns esbossos al neuròleg austríac. Alguns d’aquests formen part del fons de la Fundació Dalí i s’han inclòs en aquesta mostra que es podrà visitar fins al 24 de febrer del 2019.

ACTIVITATS PARAL·LELES. A l’exposició s’hi podran veure fotografies, pintures, gravats i documents de Freud, així com cartes, manuscrits i llibres. Paral·lelament, s’han organitzat xerrades i conferències entorn del tema del narcisisme, també sobre la relació entre l’art, el surrealisme i la psicoanàli, així com del «deute de Jacques Lacan al mètode paranoicocrític de Dalí».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li