Una excepció a Iekaterinburg

0
1089

Yannick Gozzoli, jugador del Club d’Escacs Alt Empordà, és entrenador d’un dels aspirants del torneig que se celebra aquests dies a Rússia malgrat la Covid-19 


Una de les poques disciplines esportives que encara cueja –poc– malgrat la crisi sanitària produïda per la Covid-19 són els escacs. Sense anar més lluny, la setmana passada va començar el prestigiós Torneig de Candidats de Iekaterinburg, a Rússia, una competició que si les circumstàncies ho permeten s’allargarà fins al 3 d’abril i on el millor de tots ells obtindrà el bitllet per disputar el títol mundial a l’actual campió, el noruec Magnus Carlsen.

I entre tantes estrelles del tauler hi ha un toc alt-empordanès. Es tracta del francès Yannick Gozzoli, qui forma part de l’equip d’entrenadors de tota una estrella mundial, el també francès Maxime Vachier-Lagrave, un dels favorits a quedar campió i optar, per tant, al ceptre mundial. El vincle de Gozzoli amb la comarca és concís: és jugador del Club d’Escacs Figueres, tot i que també competeix amb altres equips d’Europa, principalment d’Alemanya.

De moment, el pupil de Gozzoli, Vachier Lagrave (2.767 punts Elo), manté una dura pugna amb el rus Ian Nepomniatchi (2.774) i el xinès Hao Wang (2.762). Hi haurà triomf amb toc local?

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li