Una escoleta que trepitja fort

0
1425

L’Escoleta Trail Running Cap de Creus va impulsar el setembre una nova seu, en aquest cas a Llagostera


 

Malgrat la complexitat d’a-quest 2020, que ha frenat en sec l’àmbit esportiu, hi ha projectes que no s’aturen i, fins i tot, n’hi ha que creixen. És el cas de l’Escoleta Trail Running Cap de Creus, que aquest any afronta el seu curs amb més participació de joves corredors: al voltant de 200.

Per trobar els motius d’aquest context cal escoltar les paraules del coordinador de l’escoleta i president del Grup Excursionista Capgirell de Vilajuïga, Èric Torres. «Durant la primera onada de la pandèmia vam aprofitar per fer força feina amb l’equip de treball, l’objectiu era acabar de definir projectes i anar sumant nous factors. D’aquí va néixer la possibilitat de poder anar cap a Llagostera, que és on hem impulsat una escola de trail running aquest setembre».

Segons assenyala Torres, el repte del club mai ha estat «créixer i conquerir territoris», sinó «donar més contingut i qualitat als grups que ja hi havia», tot i que l’empenta d’una persona de plena confiança del club, l’Esther Encina, natural de Llagostera, ha fet que aquest projecte hagi vist la llum amb èxit a través d’un camí compartit pel club alt-empordanès, l’Ajuntament de Llagostera i el Grup Excursionista Bell Matí, els tres eixos d’un conveni de col·laboració. «El projecte està essent un èxit, en gran part pel treball de l’Esther, una persona amb molta empenta que li dona tot el valor», recalca Torres.

En tot cas, l’arribada del model de treball de l’escoleta empordanesa a terres del Gironès, la primera escola que l’entitat té fora de l’Alt Empordà —a Vilajuïga, Llançà i Navata—, evidencia la bona tasca de l’entitat local. «Ja fa molts anys que treballem amb l’escoleta, les coses s’han de fer amb estima, bona fe i amb el cor, i això fa que tot sigui més natural. Mai hem tingut pretensions d’arribar a metes concretes, simplement hem treballat any rere any i això, aquest pas natural, ens ha fet anar creixent».

Una notorietat, aquesta, que s’ha fet palesa al municipi llagosterenc, on ja hi ha una quarantena de nens i nenes que aprenen les bases de la cursa de muntanya. «És increïble, vam haver d’aturar les inscripcions perquè no tenim prou monitors per acollir més gent», afegeix Torres. De fet, aquesta tendència no només s’ha fet palpable en aquest nucli, sinó a la resta de centres que el club gestiona arreu. «Aquest any podrien passar dues coses: una, que l’escoleta fes un pas enrere pel que fa a les inscripcions, o bé tot el contrari, que la gent tingués més ganes que mai de fer coses i sortir a la natura, en ser una activitat a l’aire lliure facilita les coses i ho fa més segur. Afortunadament, va ser la segona d’aquestes perspectives, que hem pogut comprovar a totes les nostres escoles amb un boom d’inscripcions. La implicació de les famílies és brutal», subratlla l’Èric, que també valora «l’espectacular» equip d’entrenadors i coordinadors que ho fa possible.

L’ENTRE CASTELLS. Un dels altres grans projectes del Grup Excursionista Capgirell és la cursa Entre Castells. Tal com detalla Torres, les forces per a l’organització de la prova s’emplacen a l’any vinent, després que els dos intents d’enguany hagin estat impossibles. «Ara mateix ho tenim previst el març de 2021, però cal esperar com anirà tot», conclou. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li