Una enginyeria basca projecta un tercer parc marí amb cinc molins al golf de Roses

0
553

L’han batejat amb el nom de ‘Medfloat Pilot Parc’ i el volen activar l’any 2025


L’enginyeria basca Saitec projecta un tercer parc eòlic marí amb cinc aerogeneradors i una potència de 50 MW al golf de Roses. La intenció és que la infraestructura, batejada amb el nom de Medfloat Pilot Parc, entri en funcionament d’aquí a tres anys, el 2025. Els aerogeneradors se situaran a una distància de 15 quilòmetres del cap de Creus i, segons subratlla l’enginyeria, produirien l’energia equivalent al consum anual de 50.000 llars.

Saitec ja ha presentat el document inicial del projecte davant del Ministeri i ha començat els treballs per redactar-ne l’estudi d’impacte ambiental. L’enginyeria subratlla que el seu és un «projecte pilot», que farà servir una tecnologia desenvolupada per la mateixa companyia (SATH) i del qual ja se n’està fent una primera prova al port de Bilbao.

Davant d’aquest nou anunci, i tenint en compte que prèviament ja s’havien presentat dos projectes més (el Parc Tramuntana, impulsat per Eòlica Marina – SENER Energy, i el del Parc Gavina, promogut per una filial d’Iberdrola), l’associació Stop macro parc eòlic marí de la Costa Brava ha tornat a recordar que amb l’actual normativa aquestes propostes són il·legals, perquè el Pla d’Ordenació de l’Espai Marítim (POEM) determina que l’àrea on es plantegen els projectes està exclosa de l’eòlica marina.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li