Una eina digital per gestionar les instal·lacions de biomassa

0
657

La Diputació de Girona, amb el suport del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), ha creat ForestHEAT


La Diputació de Girona, amb el suport del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), ha creat ForestHEAT, un servei gratuït per seguir els consums i facilitar la gestió de les instal·lacions de biomassa. Es tracta d’una plataforma digital (www.forestheat.cat) oberta als municipis, així com a empreses subministradores de biomassa o de serveis energètics. D’entrada, s’està desenvolupant a les comarques gironines, però la voluntat és estendre-la arreu de Catalunya.

En concret, s’hi podran seguir els consums tèrmics energètics de les instal·lacions de biomassa, els subministraments de biomassa i petjada de carboni, així com els seus costos econòmics a partir dels informes i gràfics que se’n poden extreure. Si bé inicialment la ciutadania no té accés a aquestes dades, els municipis tenen la llibertat de facilitar-los-les si ho consideren necessari. L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear sinergies en el sector de la biomassa forestal de Catalunya i consolidar la producció de l’estella procedent de la gestió forestal local i sostenible, imprescindible també per a la prevenció d’incendis i la preservació dels boscos i de la biodiversitat.

La proposta es va començar a desenvolupar a finals del 2019 i en la seva primera fase hi ha 24 ajuntaments gironins. D’aquests, n’hi ha sis de l’Alt Empordà. Es tracta de Darnius, Figueres, la Jonquera, Navata, Pont de Molins i Roses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li