Una comunitat energètica que bloquejarà l’ús fraudulent

0
781

Actualment s’està fent la redacció del projecte per col·locar plaques fotovoltaiques a l’escola Pous i Pagès


El ple d’aquest mes de març també va tenir un espai per tractar el projecte de les plaques fotovoltaiques que es volen instal·lar a l’escola Pous i Pagès. L’objectiu és crear una comunitat energètica que ajudi a minimitzar la problemàtica dels talls de llum. Tot i això, el regidor de Junts per Figueres, Jordi Masquef, demanava com es regularia la comunitat per evitar que «no ens surti el tret per la culata i doni energia a aquells que la necessiten».

L’alcaldessa, Agnès Lladó, explicava que ara s’està fent la redacció del projecte i assegurava que el sistema impedirà que hi hagi frau i que l’energia s’utilitzi per a cultius de marihuana. Lladó declarava: «Les persones que fan un ús fraudulent de la línia, evidentment, no podran tenir accés a aquesta energia perquè tot està molt regulat». A més, el sistema permetrà dotar els habitatges del servei energètic necessari per a l’ús habitual d’una llar, però no si es donés el cas d’un consum excessiu, com per exemple per a un cultiu.

El barri del Culubret pateix més d’una dècada de talls de llum. L’Ajuntament insisteix que cal inversió per part d’Endesa i la companyia atribueix la situació al frau i als cultius de marihuana. Mentrestant, els veïns continuen patint els talls, sovint a diari. Una de les mesures que hi ha en marxa per solucionar el problema és la col·locació de plaques fotovoltaiques a l’escola.

D’altra banda, Figueres treballa per crear comunitats energètiques a diferents barris de la ciutat. Ara, però, la del sector oest és prioritària. El problema dels talls de llum constants fa malviure els veïns que paguen les factures.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li