Una ciutat millor

0
1537

Des del passat dissabte la neteja viària de la ciutat de Figueres està essent gestionada per Fisersa. La municipalització de qualsevol servei públic sempre és un una bona notícia i la neteja viària ens ha donat la primera alegria de l’any.

Un ajuntament existeix per a poder resoldre els problemes dels veïns i veïnes de la ciutat, i la neteja viària era una assignatura en què el consistori municipal podia millorar bastant. Penso que amb aquesta municipalització es podrà posar fil a l’agulla per poder millorar l’aspecte i la salubritat de Figueres gràcies al fet que la gestió d’aquest servei passarà a mans públiques. Qui millor que una empresa municipal coneixerà les necessitats de neteja de la ciutat? Fisersa s’erigeix en una solució ideal per a poder millorar el servei de neteja i per aconseguir que aquest estigui realment al servei d’allò públic.

Ja fa molts anys que s’està veient arreu del país (i a Figueres) com les municipalitzacions són una solució real per a la gestió de serveis públics essencials. Quan els serveis públics es municipalitzen passen a ser més econòmics, garanteixen les condicions laborals dels treballadors i treballadores, ofereixen un millor servei i el seu control és molt més transparent i just. Deixar de respondre a les lògiques empresarials i de la recerca del benefici és l’única manera d’assegurar-ne l’accessibilitat a tothom i democratitzar-los tant en la presa de decisions com en el control d’aquests.

Tot i els nombrosos beneficis que comporten les municipalitzacions, no són una solució compartida per totes les forces polítiques. Si bé nosaltres com a CUP fa molts anys que reclamem aquesta i d’altres municipalitzacions, només cal veure el moment en el qual arriba per fer palès que no ha estat mai una prioritat i sempre s’ha optat per models privatitzats de gestió que tenen el benefici com el seu objectiu final.

Justament per aquest motiu aquesta alegria ha estat encara més dolça. Des d’un govern de coalició i que compta amb moltes sensibilitats diferents s’ha aconseguit arribar a un acord per desencallar una problemàtica que venia de lluny. I aquesta alegria no és només per la municipalització en si, que també, sinó perquè al final a Figueres el que manca és aquesta voluntat d’acord, d’entesa i de buscar el consens per poder assolir l’objectiu principal de qualsevol ajuntament (tant govern com oposició): una millor ciutat pels seus veïns i veïnes.

En resum, des del passat dissabte visc en una ciutat que gestiona ella mateixa la neteja viària i que, per tant, tinc molt clar que la seva finalitat únicament serà que la ciutat estigui tan neta com sigui possible. Perquè al final, a partir d’ara d’aquest servei de neteja només se’n beneficiaran els veïns i les veïnes (i la mateixa ciutat). Si, a més, es comença a imposar la idea que per tirar endavant la ciutat calen consensos i el treball braç a braç per part de totes les formacions polítiques, potser aconseguirem crear un model de ciutat en el que s’aconsegueixin fites (com aquesta municipalització) que facin de Figueres una ciutat millor.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li