Una cervesa tocada per la tramuntana

0
3556

El jove figuerenc Xavi Pujol ha creat la fórmula d’una cervesa, la Limbik, que es podrà degustar a partir de divendres


El sistema límbic està format per diverses estructures cerebrals i serveix per gestionar respostes fisiològiques davant d’estímuls d’emocions. És a dir, quan vivim o experimentem qualsevol emoció, ens trobem sota la influència del citat sistema. Aquest és el punt de partida que ha utilitzat el jove figuerenc Xavi Pujol per tirar-se a la piscina de l’emprenedoria. Ho ha fet a través de la Limbik Co., una cervesa artesanal que arribarà aquest divendres als paladars dels qui ho desitgin en el marc dels Vespres Musicals de Vilafant, on Pujol, darrere d’una barra, servirà una beguda que arriba amb un objectiu molt precís: «Vull que sigui una cervesa que es begui per sentir, un producte per degustar. El que pretenc, en definitiva, és transmetre una emoció a través de la cervesa».

Per embolcallar tot aquest procés sensorial, Pujol ha dissenyat unes etiquetes molt locals: mitjançant fotografies fetes per ell mateix, les ampolles estaran engalanades per imatges de llocs emblemàtics de la comarca, com ara el cap de Creus, els Aiguamolls de l’Empordà o el puig Neulós. «Del que es tracta és que hi hagi una història darrere de cada cervesa, és a dir, el més important no és només el producte, sinó també la seva relació amb l’Alt Empordà», diu.

ELS ATRIBUTS DE LA CERVESA. La gamma de Limbik Co. inclou diferents estils de cerveses, des de les més llupolades fins a les que ressaltaran més el gust de la malta. Per a aquest estiu, Pujol, de 30 anys i diplomat en Turisme, ha creat la fórmula d’una cervesa «aromàtica, afruitada, suau i amb poca quantitat d’alcohol, 4,5 graus». «De cara a la tardor buscaré una cervesa més maltosa i amb més graduació, cada cervesa ha d’estar adaptada a la seva temporada», afegeix el figuerenc.

Elaborar la seva pròpia cervesa, però, no ha estat fàcil. Per aconseguir-ho, Pujol ha hagut de realitzar diverses proves per trobar la combinació d’elements més òptima. «Un cop vaig aconseguir la fórmula, vaig recórrer als serveis d’un obrador amb registre sanitari per fer les primeres tirades de cervesa i veure, en un futur, si puc fer una inversió més gran», detalla.

El figuerenc, que es declara «un fanàtic de l’Empordà», subratlla que la distribució de la seva cervesa s’iniciarà, primer de tot, en els bars especialitzats que treballen amb cervesa artesana del territori. «Tot just estic posant la punta del dit gros del peu al mercat, fins que la gent no l’hagi tastat no es veurà l’acceptació de la cervesa», apunta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li