Una cantera al pati de l’escola

0
969

 Crear una lligueta anual a les escoles de Figueres amb l’objectiu de reactivar la base del club. Aquest és un dels grans objectius estipulats per la nova junta del CB Adepaf de cara a la temporada vinent, un projecte aixoplugat amb les sigles CEBA –campionat escolar de bàsquet Adepaf– i amb el suport de l’Ajuntament que ha d’esdevenir, amb el temps, un impuls a l’hora de crear nous equips federats. “Volem que cada escola tingui un equip de nens i nenes de 5 a 8 anys. Es tracta d’un projecte a tots els nivells: d’una banda, ha de ser la base del club en els propers anys; de l’altra, s’ha de convertir en una eina integradora que vetlli per la cohesió social de la ciutat; creiem que mitjançant l’esport podem aportar aquest nexe d’unió entre els joves i les famílies”, explica el president de l’Adepaf, Oriol Rabert.
El club ja ha presentat la proposta a totes les escoles de la ciutat i augura que al primer any s’hi podrien adherir entre sis o vuit col·legis, una xifra que dependrà del pressupost de cada centre a l’hora d’afrontar la logística d’una lligueta que es disputarà de febrer a maig. “N’hi haurà que no tindran excessius problemes per formar-ne part i d’altres que els costarà més, per això estem treballant en l’obtenció de subvencions per poder-ho facilitar”, explica Rabert abans de concretar les aspiracions que genera aquesta aventura formativa: “El que pretenem és que això tingui continuïtat, que pugui anar creixent i que potenciï l’esport i el bàsquet a la ciutat.”
La iniciativa ha de suposar, tal com diu el director esportiu de l’entitat, Jordi Vallmajó, una “important font d’entrada de jugadors”. “És evident que no tots seran federats, però de ben segur que n’acabaran sortint molts més en relació amb els que entren ara”, afegeix el coordinador abans de deixar palès el rol que ha de jugar la cantera a partir d’ara: “Se li ha de donar molta importància a la base i hem de destinar molts dels millors recursos a la formació. El primer equip masculí ha baixat durant tres anys seguits, i això vol dir que no hi han arribat jugadors amb el nivell suficient per mantenir les categories històricament habituals. Ara mateix hi ha un dèficit i cal incidir-hi”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li