Una bíblia il·lustrada de Sant Pere de Rodes, a Peralada

0
599

Aquest exemplar és una de les cinc «bíblies sacres» datada el 1690 d’aquest estil que queden registrades a l’Estat espanyol


El document del mes escollit l’Arxivae per aquest gener és una de les poques bíblies il·lustrades que es coneixen i que es troba a Peralada. Es tracta d’una peça molt particular que data del 1690 i que va ser impresa per Nicolaum Pezzana. Aquest exemplar és una de les cinc «bíblies sacres» datada el 1690 d’aquest estil que queden registrades a l’Estat espanyol. A banda de les il·lustracions, la singularitat d’aquest exemplar rau en l’escrit que apareix a la portada on s’hi troba anotat a mà «Es de St Pera de Rodas». Segons l’arxivera i bibliotecària del Castell de Peralada, Inés Padrosa i Gorgot «aquest fet permet definir que havia pertangut al monestir».

Les Bíblies il·lustrades suposen un material didàctic de primer ordre per entendre millor el contingut sagrat. Les representacions de l’obra descrita són xilografies en les quals s’hi troben representades escenes de l’Antic i el Nou Testament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li