Una avaria a la catenària atura el servei de Rodalies entre Figueres i Girona

0
803

Un grup de passatgers es van estar aturats entre les 6.27 h i les 8.18 h


Dia molt complicat, el d’ahir, per als usuaris de la línia R11 de Rodalies, que uneix Portbou amb Barcelona-Sants. Coincidint amb la recuperació dels horaris i recorreguts habituals de la línia RG1 (uneix Figueres i Portbou amb Blanes i Mataró) després que el temporal Glòria ensorrés el pont de la Tordera, una avaria a la catenària va alterar el servei ferroviari convencional de l’Alt Empordà durant pràcticament tot el dia.

Els problemes van començar a les 6.27 h del matí, quan el tren que havia sortit de Figueres a les 6.14 h en direcció Barcelona Sants es va haver d’aturar a Sant Miquel de Fluvià per una avaria a la catenària. De fet, segons va informar immediatament Protecció Civil, es van haver d’aturar dos trens a prop del baixador, a Camallera, un en cada sentit de la marxa, tot i que només el que viatjava cap a Barcelona portava passatgers. Davant d’aquesta situació, però, es va activar la fase de prealerta del pla Ferrocat.

Inicialment, els tècnics d’Adif van poder reparar l’avaria en poc menys de dues hores, i a les 8.18 h el comboi va poder reprendre la marxa. Però a les 8.49 h el mateix tren es va tornar a aturar, aleshores a Bordils, per una nova incidència a la catenària. Aleshores es van transbordar els 15 passatgers que hi havia a bord.

A partir de les 9 h,es va reprendre la circulació entre Sant Miquel de Fluvià i Girona, però només per una via. Paral·lelament, Renfe va habilitar un servei alternatiu per carretera entre Girona i Figueres per donar resposta a tots els usuaris.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li