Una altra vegada sense llum, intolerable

0
1738

Dia sí i dia també rebo trucades de veïns de la zona oest de Figueres dient-me amb frustració i ràbia –no els manca raó– que una altra vegada s’han tornat a quedar sense llum: intolerable.

Dia rere dia desenes de famílies, veïns, ancians, joves i nens que viuen en llars i cada mes paguen religiosament una factura elèctrica cada vegada més cara es veuen privats d’un subministrament bàsic com és el fluid elèctric: intolerable.

Aquesta situació no és nova. Porta repetint-se molts anys davant la passivitat d’un govern municipal que s’ha quedat sense llums, a les fosques i amb els ploms fosos sense buscar solucions: intolerable.

L’any passat, el 2017, des de Cs, indignats davant la passivitat del govern del PDeCAT que com fa sempre mira cap a un altre costat mentre la ciutat s’apaga, vam posar sobre la taula la greu i intolerable situació de centenars de veïns que es veuen privats constantment del fluid elèctric.

Vam sotmetre a votació una bateria de solucions que van ser aprovades amb el suport de tots els grups, però lamentablement el govern manté la seva passivitat i l’oblit de les preocupacions ciutadanes. Poc ha fet el govern de la Sra. Felip per trobar-hi solucions i la realitat és que un any després continuem igual. Per això des de Cs, indignats novament per la situació que es viu a la zona oest, hem tornat a presentar la proposta perquè sigui ratificada i, el que és més important, implementada amb fermesa. Els constants talls de llum són intolerables.

El primer que tornem a exigir és que Endesa realitzi una auditoria energètica de càrregues de les línies de baixa tensió i es realitzi un informe exhaustiu i independent on es detallin les principals deficiències detectades en les línies de la zona oest i s’avancin solucions. D’altra banda, i més important encara, exigim a la companyia prendre les mesures necessàries per mantenir el servei i evitar els constants talls d’energia. De la mateixa manera, exigim que es realitzin operatius d’inspecció per actuar amb fermesa contra el frau elèctric, especialment contra el que està relacionat amb activitats il·legals, que és el responsable de sobrecarregar les línies i provocar la caiguda de la xarxa. Unes actuacions que han d’anar coordinades amb serveis socials per detectar aquells casos que afecten famílies amb el risc d’exclusió social o baixos ingressos i poder actuar per ajudar-los. Finalment, sol·licitem que l’alcaldessa es reuneixi amb els col·lectius afectats acompanyada de representants municipals i membres d’Endesa per tractar de buscar solucions que posin fi als constants i intolerables talls de llum.

Entenem que aquestes mesures són positives i la situació ja era molt greu quan van rebre el suport unànime de tots els grups polítics. Encara que tampoc no ens sorprèn el suport unànime perquè és conegut que en el nostre ADN està el de fer política útil, buscar solucions i arribar a acords que beneficiïn tots els ciutadans. Aquesta forma de fer política és la que ens ha portat a guanyar eleccions i ser el partit més votat a Figueres i Catalunya, i així continuarem treballant per tenir un sòlid projecte per a les eleccions municipals del 2019.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li