Un tràmit per començar les obres

0
1327

La nova residència geriàtrica es podria a començar a construir en les properes setmanes


El ple de Figueres té previst aprovar aquest dijous la cessió d’uns terrenys municipals del sector Fages de Climent a la Fundació Salut Empordà (FSE) perquè hi construeixi la nova residència per a al gent gran de la ciutat. Es tracta de l’últim pas previ a l’inici de les obres, que haurien de començar en les properes setmanes (la previsió oficial era al juny) perquè el centre pugui entrar en funcionament el setembre del 2018.

La residència és una iniciativa conjunta de la FSE i l’Ajuntament, que comparteixen president (Marta Felip) i van decidir cooperar perquè amb la situació econòmica actual la Generalitat no pot tirar endavant un projecte d’aquestes característiques. El centre costarà més de cinc milions d’euros, la meitat dels quals els aportarà la Fundació (que construirà la residència i n’assumirà la gestió i el manteniment). La resta de diners els aportaran l’Ajuntament (finançarà els pisos tutelats, la urbanització i la contribució del projecte); el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat (per a les places residencials i el centre de dia), i l’Obra Social la Caixa (ja s’ha compromès a aportar-hi 1,5 milions d’euros).

FSE

Tres serveis en un únic complex

El projecte sociosanitari del nou equipament inclourà tres serveis en un únic complex. D’una banda, hi haurà 96 places de residència assistida destinada a persones grans amb dependència, que hi tindran una assistència integral de les activitats de la vida diària, ja sigui de manera temporal o permanent. De l’altra, també disposarà d’una trentena de places d’acolliment diürn per a gent gran que podrà mantenir el seu grau d’autonomia (centre de dia). I per acabar, hi haurà deu habitatges annexos tutelats destinats a gent de 65 anys o més que tinguin un risc social elevat. Es tracta d’un acolliment alternatiu per a persones autònomes que, per raons socials o familiars, no poden viure en una llar pròpia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li