Un submarinista mor mentre practicava immersió a la Punta Montgó de l’Escala

0
2193

Els equips especials de la Guàrdia Civil, els Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra han rescatat aquest migdia el cos sense vida del submarinista que va desaparèixer mentre feia immersió a la zona de Punta Montgó de l’Escala. El cadàver del bus s’ha localitzat pels voltants de les onze del matí. El cos es trobava a uns setze metres de profunditat, en una zona coneguda com l’Illa Mateua. El responsable del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers (GRAE), Jordi Guiu, ha explicat que el cos del jove, de 32 anys i veí de Palafrugell (Baix Empordà) no estava atrapat per cap roca. 

El dispositiu de recerca del submarinista es va muntar ahir poc abans de la mitjanit, tant bon punt la família va donar l’alerta que l’home no havia tornat a casa a l’hora prevista. El jove, de 32 anys i veí de Palafrugell, havia sortit a fer immersió a pulmó lliure per la zona de Punta Montgó de l’Escala, a prop de l’illa Mateua.

Fins a les quatre de la matinada, les dotacions enviades pels diferents cossos van anar pentinant la zona a la recerca del desaparegut. A més d’una embarcació –tipus zodiac- dels Bombers, a les tasques de salvament també s’hi van incorporar el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, , un helicòpter, els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i diversos voluntaris. Fins al lloc també s’hi va desplaçar una ambulància medicalitzada del SEM.

Poc després de les quatre de la matinada, es va suspendre la recerca després de recórrer en superfície la zona delimitada. Aquest dimarts, a partir de les vuit del matí, els equips han reprès el dispositiu de recerca. Aquest cop, s’han centrat en el fons i diferents submarinistes han explorat la zona.

Cap a les onze del matí, els equips han localitzat el cos del jove de 32 anys. El cadàver del submarinista es trobava en una zona oberta, a prop de l’illa Mateua, i a uns 200 metres del punt on es va submergir. El responsable dels GRAE, Jordi Guiu, ha explicat que el cos estava ‘a uns setze metres de profunditat’ i no es trobava atrapat per cap mena de roca o cavitat del fons marí.

‘Pot ser que li hagi agafat una aturada cardíaca per manca d’oxigen de respiració, o que hagi tingut algun altre problema físic; aquestes circumstàncies, però, les haurà d’aclarir l’autòpsia’, ha concretat Guiu. I ha afegit: ‘Com que el cos no estava atrapat en cap escletxa ni forat, tot fa pensar que hagi tingut una aturada cardíaca’.

Els equips de rescat han pujat el cadàver dins un vaixell de la Guàrdia Civil. Després, el cos s’ha traslladat fins al port de l’Escala, on també s’hi ha desplaçar la comitiva judicial per fer-ne l’aixecament.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li