Un quart de segle sobre rodes

0
1599

El Club Ciclista Roses celebra 25 anys d’història amb la voluntat de mantenir les proves actuals i assegurar un relleu generacional 


 

Bufar les espelmes d’un pastís sempre brinda una sensació especial, però quan el número protagonista llueix un deix simbòlic, la celebració encara pot resultar més plaent. Que li expliquin, sinó, al Club Ciclista Roses, que dissabte a Ca l’Anita va formalitzar el seu 25è aniversari rodejat de socis i amics. I és que arribar fins aquí, diu l’actual president, Josep Moreno, no ha estat una tasca senzilla: «No ha sigut fàcil, hi ha hagut moments de més activitat que i també algun instant de crisi, però sempre ho hem anat superant».

Durant els anys que l’entitat porta pedalant s’han celebrat, sota la seva organització, proves de tota mena –des de curses de BTT fins a activitats de resistència–, tot i que és ara, amb la Bike Marató del Cap de Creus –enguany ha celebrat la seva 8a edició– i la Ratpenat –que ja ha arribat a la 12a edició–, quan l’entitat ha aconseguit consolidar amb més força les seves respectives proves esportives. «Hi ha moltes marxes que són boniques de fer, però nosaltres tenim l’avantatge del paisatge, fer esport amb la badia de Roses o Cadaqués al fons és un tret diferencial», diu Moreno.

En aquest sentit, l’objectiu de l’entitat és «mantenir l’estructura actual»: «Som un club petit i els nostres projectes també ho són. Volem seguir fent la Bike Marató del Cap de Creus i la Ratpenat, i també ens agradaria mantenir la pedalada popular que vam recuperar l’any passat durant la Transpyr», diu el president.

Actualment, el Club Ciclista Roses compta amb una seixantena de socis, tots ells ciclistes actius. Als inicis, la novetat que suposava la creació d’un club ciclista a la ciutat va fer enfilar el volum de socis al centenar, un nombre que es va anar desinflant amb el temps però que ara, durant els últims anys, s’ha tornat a reactivar. «Ara el ciclisme, i l’esport en general, torna a repuntar», diu Moreno.

RELLEU. Un dels comptes pendents, apunta el president, és el d’assegurar un relleu generacional d’aquí a uns anys. «És una assignatura pendent. La majoria de membres tenim entre 40 i 55 anys i ara encara no és una urgència, però d’aquí a un temps sí que necessitarem canvis», conclou.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li