Un pressupost per avançar

0
1564

Les últimes setmanes en l’àmbit de la política municipal a la nostra ciutat han estat frenètiques pel ritme intens dels contactes i les negociacions entre els diversos grups polítics per a aconseguir l’aprovació del pressupost de 2017. Amb el diàleg i el consens de cinc de les set forces polítiques ho hem aconseguit. Ha prevalgut el sentit de servei a la ciutat per damunt de les diferències ideològiques, en un exercici de coherència i responsabilitat.

En aquest pressupost de 2017, el més ambiciós dels últims vuit anys, prioritzem l’educació, la cultura i l’esport com a eines de cohesió social. És evident que volem millorar la neteja viària i executar l’asfaltatge de carrers, com ja teníem programat, però, per damunt de tot, volem que les figuerenques i els figuerencs puguin formar-se i desenvolupar-se personalment i professionalment a casa nostra. Per això apostem decididament per la formació professional amb la implantació de més cicles formatius, en coordinació amb les escoles i els instituts, per atendre les necessitats educatives de la ciutat amb les eines adequades. La voluntat que es reflecteix al pressupost és tenir especial cura de la diversitat.

També s’hi recullen apostes estratègiques com la segona fase del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer, i l’ampliació dels programes de formació ocupacional.

En l’àmbit cultural, el consens entre els grups ha permès constatar la necessitat d’obrir un debat sobre cultura i equipaments culturals a la ciutat.

L’esport mereix atenció tant des del punt de vista de l’activitat dels clubs de l’esport base com pel que fa als equipaments, amb la construcció del nou pavelló a la zona de l’Olivar Gran.

I un puntal essencial per augmentar l’autoestima de la ciutat i el gaudi dels visitants és, sens dubte, la reforma i millora de l’espai urbà -places i carrers-, ja que som ben conscients de la llarga llista de necessitats que hem de resoldre.

Tenim per davant dos anys de molta feina, però a la vegada d’il.lusió i voluntat de diàleg per portar endavant allò que creiem que necessita la nostra Figueres plural, diversa, dinàmica i viva i en plena transformació. Per traçar un horitzó de futur per a la nostra ciutat que beneficiï a tothom.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li