Un pesquer del port de Roses s’incendia i enfonsa a quatre milles del cap de Creus

0
779

Una embarcació pesquera amb base al port de Roses, ‘Nou esquitx’, de 21 metres d’eslora, s’ha incendiat a dos quarts d’onze d’aquest matí quan era a quatre milles nàutiques del cap de Creus. Els cinc tripulants que hi anaven han estat rescatats per un altre pesquer i han tornat sans i estalvis al port de Roses, segons que ha informat Salvament Marítim. Per ajudar en les tasques d’extinció també hi ha participat un helicòpter dels Bombers de la Generalitat, que han rebut l’avís a dos quarts i mig d’onze. Els bombers han informat que l’embarcació, de fibra, està cremada pràcticament tota.

Un dels mariners de l’embarcació que els ha recollit ha explicat que cap a un quart d’onze del matí han alertat per ràdio al patró del pesquer incendiat en veure molt de fum, sense que aquest els contestés. Es trobaven a una milla de distància i de seguida ho han recollit tot per anar a ajudar-los. ‘Sortia molt de fum i en acostar-nos-hi han començat a sortir flames de fins a cinc metres’, explica Everist Viñales.

En uns minuts han arribat fins a l’embarcació, que ja tenia als cinc tripulants reunits. El mariner ha destacat la ‘professionalitat’ dels afectats, que han esperat a situar-se just al seu costat per saltar a l’aigua i ser recollits. Els cinc tripulants –el patró, un mecànic i tres mariners- n’han sortit il·lesos i només un ha marxat en ambulància per problemes respiratoris tant bon punt han arribat a port, cap a quarts de dotze, segons aquest testimoni.

El foc s’ha estès amb tanta rapidesa que no hi ha hagut ni temps d’enviar un senyal de socors amb el botó que activa el dispositiu d’emergència i dóna l’avís. Viñales explica que les flames de seguida han afectat al pont, la zona on hi ha els aparells per donar l’alarma, i el fum blanc que es veia podria indicar que s’ha activat el sistema antiincendis, format per bombones de Co2.

El material en què estan construïdes aquestes barques, fibra de vidre, és altament inflamable i per això la llei obliga als pesquers a tenir els sistemes d’antiincendis correctament instal·lats. La normativa és molt estricta, apunta Viñales, que recorda un altra incendi d’una embarcació de Roses ara farà uns nou anys.

Everist Viñales assegura que els mariners han seguit el protocol d’emergència al peu de la lletra i que per això n’han pogut sortir il·lesos. ‘Tothom ha actuat molt ràpid, però el foc ha estat més ràpid que ningú’, lamenta.

Salvament Marítim ha confirmat que cap a les cinc de la tarda les restes del pesquer s’han enfonsat del tot.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li