Un Nadal amb més figures dalinianes

0
2061

Figueres va inaugurar dissabte la campanya nadalenca amb les seves populars figures dalinianes, que aquest any s’amplien de 306 a 319


 

Figueres va donar per inaugurada la campanya nadalenca també aquest dissabte. A les sis de la tarda es va fer la tradicional encesa de les figures dalinianes repartides per diferents punts de la ciutat. Aquest any s’amplien aquests llums únics al país i s’ha passat de 306 a 319.

La Rambla va ser el punt d’acollida de l’acte de l’encesa nadalenca. Hi van participar els nens i les nenes de la coral del Sant Pau i els nois i les noies de la coral de l’institut Ramon Muntaner. També es va comptar amb els Pastorets de Figueres i la presència de la Nadalina.

Aquest any l’arbre de la Rambla manté els 13 metres d’alçària de l’any passat. Pel que fa a l’increment de figures dalinianes, s’han creat noves formigues, que se situen a la plaça Ernest Vila. Les noves ubicacions per altres elements lumínics d’aquesta temporada són la calçada dels Monjos, el carrer de Pi i Margall, el carrer de Sant Francesc de Paula, el carrer dels Fossos, la plaça de Sant Vicenç de Paül i la plaça del Sol.

Des de l’Ajuntament de Figueres s’insisteix que es continua fent un esforç per substituir els llums de filament tradicional per tecnologia LED, ja que permeten la disminució del consum en un 80% i això representa un important estalvi energètic i econòmic. D’altra banda, es posa èmfasi en la singularitat dels llums de Nadal de Figueres, inspirats en Salvador Dalí i únics al món.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li