Un micropoble que vol primera residència

0
630

S’ha fet pública una modificació del POUM aprovada provisionalment a principis d’aquest 2020, que elimina la previsió de construir habitatge social


Palau de Santa Eulàlia ha eliminat la previsió d’habitatge social. Des de l’Ajuntament es considera que aquesta no és una necessitat per aquest micropoble, i que el que realment necessita Palau és dotar-se majoritàriament de primeres residències i de mitjans perquè els joves es quedin a viure al municipi.

En aquest sentit, s’ha fet pública una modificació del POUM aprovada provisionalment a principis d’aquest 2020, que elimina la previsió de construir habitatge social.

En la modificació, que afecta la PAU2, s’eliminen 5 habitatges socials previstos en el planejament i es passa un d’aquests habitatges a l’antic edifici que acollia les dependències municipals, situat al carrer Nou, 7 i que utilitzaven, entre altres, les entitats culturals del municipi. La resta dels habitatges socials passen a ús privat. En l’extracte de la modificació adjunt, dels 10 habitatges previstos, 5 eren per a habitatge social i la resta per a ús públic. Amb els canvis en el POUM es passa a 7 habitatges d’ús privat. Es redueix en 184 metres quadrats l’edificabilitat en el sector i en contrapartida s’augmenta la superfície de cessions per viabilitat en 148 metres quadrats i la d’espais verds en 110 metres quadrats. El consistori argumenta els motius dels canvis per «manca de viabilitat del sector i manca de necessitat d’habitatge social».

Palau de Santa Eulàlia ha iniciat un procés participatiu per elaborar un pla d’habitatge. L’objectiu és dotar-se d’eines per al futur.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li