Un lligam amb objectiu precĂ­s

0
1499

L’acord de filiació entre el Peralada i el Cabanes té com a fita cabdal potenciar el futbol base practicat per dones


A principis de març el Peralada i el Cabanes van formalitzar un acord de filiació que ha de servir d’impuls a les dues entitats, tot i que en diferents perspectives: mentre el bloc xampanyer s’aferrarà a la col·laboració per emprendre un projecte de futbol formatiu femení, el club groc-i-negre veu com el lligam amb els peraladencs pot resultar útil per reforçar el seu equip sènior masculí, actualment a la zona baixa del grup 30 de Quarta Catalana.

En el comunicat emès per les dues entitats, s’especifica que l’acord «significarà un pas endavant sobretot en la nova estructura del futbol femení, que és on es preveu donar prioritat al projecte, per ajudar a créixer els sis equips que actualment integren el club de Cabanes (un d’escoleta, dos d’alevins, un d’infantil, un de juvenil i un de sènior, actualment a Primera Catalana)». Segons el president del Peralada, Miquel Llobet, el camí compartit amb el Cabanes forma part del nou paradigma del club: «Amb la finalització de la filiació amb el Girona vam marcar una sèrie d’objectius estratègics. El club vol anar cap a una direcció on es potenciï el futbol base de la comarca alt-empordanesa, i això no s’entén sense les nenes i les noies que viuen al territori».

«Sabem quina és la situació del futbol practicat per noies a l’Alt Empordà i sempre hem procurat no afectar ni perjudicar els pobles i els clubs propers. El Cabanes es trobava en una situació en la qual li podia interessar aquest acord», afegeix el president. En aquest sentit, l’escoleta i el prebenjamí entrenaran i jugaran a Peralada, mentre que els equips d’aleví cap a dalt continuaran disputant les seves sessions i els seus partits a Cabanes. «El que ens interessa és fer el millor futbol base possible, un futbol base de prestigi», detalla Llanet, qui remarca que a través d’aquest acord la part tècnica passarà en mans íntegrament del Peralada.

«GAUDIR AMB EL PRIMER EQUIP». Més enllà d’aquest projecte de filiació, Llobet també valora la gran trajectòria del primer equip xampanyer, actualment cinquè a Tercera Divisió, tot i que la incertesa per la crisi sanitària originada pel coronavirus fa impossible determinar quin serà el desenllaç de la competició. Malgrat aquestes circumstàncies excepcionals, les sensacions són molt positives: «El nostre objectiu no era aquest, però ara que hi som ens toca gaudir. Més que pensar a guanyar, el que hem de fer és gaudir».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li