Un homenatge pendent

0
1742

El CB Escolàpies organitzarà diumenge el primer Memorial Roser Llop en record de qui va ser una jugadora única


 

«Era un compte pendent des del punt de vista de ciutat, però també per nosaltres com a entitat», explica el president del Club Bàsquet Escolàpies, Ramon Pastoret, en relació amb el primer Memorial Roser Llop que es farà aquest diumenge al pavelló vell de Figueres, que és on va jugar la protagonista.

Segons Pastoret, l’esdeveniment, que enfrontarà l’equip infantil femení del club local amb el combinat territorial gironí, servirà per posar en relleu una figura del bàsquet local que encara molts desconeixen: «Nosaltres som un club absolutament de base, el que volem és fer molta pedrera. I és per això que la figura de la Roser, per nosaltres, és un referent que hem de potenciar i explicar, ja que serveix perquè els nostres joves vegin que una persona que va començar com ells va arribar a dalt de tot».

El president del club vermell va ser un dels protagonistes de la presentació del memorial que va tenir lloc dimecres passat a les Escolàpies, on també van assistir familiars de la Roser; excompanyes de vestidor com Beth Brugada i Rosa Vilaboy; el regidor d’Esports, Jordi Masquef, o el delegat de la Federació Catalana de Bàsquet a Girona, Xavi Santaló, qui va recordar que actes com el de diumenge fan «justícia a esportistes que ho han donat tot pel nostre esport».

ACTE DE LA CAPITALITAT. El primer Memorial Roser Llop, que està ideat perquè tingui continuïtat a la ciutat, forma part del programa d’activitats previst per celebrar el rol de Figueres com a capital del bàsquet del 2020. Sobre aquesta capitalitat, precisament, Pastoret assenyala que ja està adjudicada, tot i que la presentació oficial encara no té data.

LA TRAJECTÒRIA. Llop va néixer a Figueres el 6 de maig del 1961. Els seus pares, botiguers a la plaça de les Patates, la van portar a estudiar a Les Escolàpies, on va coincidir amb el professor Rafel Mora, qui no va tardar gaire a observar les seves bones condicions físiques i la va encaminar cap al món del bàsquet.

Al pati de les Escolàpies la Roser va fer les primeres cistelles d’una carrera meteòrica: va passar a La Casera, on va ser part fonamental d’un equip que la temporada 1978-1979 va pujar a la segona divisió estatal i va guanyar el campionat estatal júnior. Un any després l’equip va pujar a primera divisió i això va catapultar Llop cap al bàsquet professional, un món en el qual la velocitat i el bon tir exterior de la protagonista es va deixar notar en equips com Picadero, Betania, Comansi Masnou, Cantaires de Tortosa, Dorna Godella i Juven de San Sebastian. El seu currículum parla per si mateix: dos campionats d’Espanya júnior, tres campionats de Lliga espanyola, una Copa de la Reina i dues Lligues Catalanes, tot això acompanyat de 65 internacionalitats amb Espanya. Als 39 anys, va morir a causa d’una malaltia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li