Un grup de l’Empordà ofereix terrenys per construir una escola d’hostaleria al Brasil

0
1565

Un grup empresarial de l’Alt Empordà ha ofert uns terrenys a l’ambaixador de l’Estat brasiler de Tocantins perquè hi construeixin una escola d’hostaleria com la de Figueres. Es tracta de l’Empordà Tocantins, una societat creada el 2008 per quatre empresaris de la comarca (Damià Espelt, Josep Maria Pareta, Joan Martí i Antoni Ferrer) que en els últims set anys ja ha fet diverses inversions a la regió sud-americana. De fet, la constitució d’aquesta companyia va detonar una sèrie de relacions immobiliàries i mercantils entre l’Alt Empordà i Tocantins, i ara ja són onze els empresaris de la comarca que hi inverteixen.
Arran d’aquests negocis, i en el marc d’una sèrie d’actes institucionals que els dirigents de Tocantins tenien programats a Barcelona, una delegació encapçalada pel governador de l’Estat, Marcelho de Carvalho Miranda, va visitar dimarts l’Alt Empordà. Primer l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, els va rebre a l’Ajuntament; d’allà van anar el Teatre-Museu Dalí i van cloure la jornada amb el plat fort que els havia portat a la comarca: la visita a l’Escola d’Hostaleria.
Allà es van reunir amb una quarantena d’empresaris de l’Alt i el Baix Empordà de sectors tan diversos com el turístic, l’immobiliari, el d’esbarjo o el de la restauració. Entre els assistents hi havia, per exemple, el president de l’Associació de Càmpings de Catalunya, el rosinc Miquel Gotanegra i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènech Espadalé. Els mandataris brasilers els van presentar el seu Estat i els van explicar les diverses possibilitats que ofereix.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li