Un de cada cinc estudiants van a l’escola o a l’institut fora del municipi on viuen

0
837

El 22,05% dels estudiants no universitaris de l’Alt Empordà (és a dir, un de cada cinc) es desplacen cada dia fora del poble on viuen per anar a l’escola o a l’institut. Aquesta és la principal dada que ofereix l’última estadística de mobilitat obligada per raó d’estudi de l’Idescat, que es basa en les matrícules del curs 2013-2014. Això vol dir que el 77,95% dels joves escolars (17.362) estudien al seu municipi.
Aquest percentatge està lleugerament per sota de les mitjanes gironina (79,2%) i catalana (83,7%), però l’Alt Empordà és la segona comarca gironina amb la mobilitat estudiantil més reduïda, només per darrere del Gironès (on el percentatge és del 82%). Dels altres 4.939 escolars, 3.989 (és a dir, el 17,89% del total) estudian en algun centre de l’Alt Empordà mateix, mentre que 950 (4,26%) ho fan fora. D’aquests 950, 624 (el 2,8% del total) estan matriculats en un centre de la demarcació de Girona i els 326 restants (1,46%), en algun altre punt de Catalunya.
D’altra banda, hi ha 149 alumnes que estudien a l’Alt Empordà sense viure-hi. I també cal tenir en compte que les dades de l’Idescat fan referència als alumnes matriculats a Catalunya, però desenes de menors altempordanesos estan escolaritzats a França.

els més petits, més a prop. El curs passat l’índex de mobilitat va augmentar lleument respecte de l’any anterior. No va variar, però, la distribució de les dades per franges d’edat: a mesura que augmenta el nivell d’estudis, va disminuint el nombre d’alumnes que viuen i estudien al mateix poble. De fet, actualment 48 municipis altempordanesos tenen escoles, però només vuit tenen instituts.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li