Un creixement des de la base

0
1970

El projecte UCAP Storks, del CB Albera-Peralada i l’Adepaf, continua evolucionant i tindrà un equip més l’any vinent


El Claustre de Sant Domènec de Peralada va escenificar fa gairebé un any, el 6 de juny del 2019, l’aflorament d’un nou projecte de bàsquet femení a la comarca. Allà, el Club Bàsquet Albera-Peralada i el Club Bàsquet Adepaf van donar a conèixer la línia conjunta batejada amb el nom d’Unió de Clubs Adepaf Peralada (UCAP) Storks, una iniciativa que amb només uns mesos ha aconseguit consolidar-se amb fermesa. Així ho assenyala el president del CB Albera-Peralada, Marc Bertran, que apunta que el creixement continuarà el curs vinent: «Actualment tenim quatre equips femenins i, de cara a la temporada vinent, ja podem confirmar un nou equip, un premini. En total, doncs, tindrem dos equips de premini (un de primer any i un de segon), dos equips de mini (també de primer i de segon any) i un infantil».

En aquest sentit, des de l’entitat peraladenca expliquen que la fita principal és evolucionar amb una direcció molt clara: de baix cap a dalt. «Volem créixer des de la base perquè, a mitjà termini, es pugui consolidar un club femení que sigui el conjunt de referència a la comarca. El que volem amb aquest projecte de l’UCAP Storks és aglutinar les millors jugadores del territori des de la base, fer un combinat alt-empordanès, per tal de poder competir en àmbit català o fins i tot més enllà, si és possible», subratlla Bertran.

En aquests moments, entre els diferents equips femenins de l’UCAP Storks hi ha una cinquantena de jugadores, mentre que per a l’any vinent, amb la inclusió del nou equip, se’n preveuen entre 60 i 65. «Per fer-nos una idea del creixement que ha tingut aquest projecte, en el CB Albera-Peralada fa només dues temporades teníem 35 jugadors, entre nens i nenes. Amb aquesta iniciativa hem doblat el volum», diu el president.

Pel que fa a les procedències de les joves basquetbolistes, la majoria són residents a les dues localitats dels dos clubs, Peralada i Figueres, tot i que també n’hi ha d’altres municipis de la comarca, com Cantallops, Boadella o Llançà. «El fet de dir-nos “Albera” significa que volem aglutinar gent de tot aquest entorn natural del nostre territori», diu Bertran.

UNA SORPRESA RELATIVA. Des de l’Albera-Peralada, que ja consideren l’actual temporada «per tancada, almenys des del punt de vista competitiu», recalquen que la bona evolució de la iniciativa els ha sorprès, però amb matisos. «No hi havia cap projecte de bàsquet femení a la comarca i ja esperàvem que podia anar bé, però també pensàvem que el creixement seria més lent. Ha estat una agradable sorpresa», explica Bertran.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li