Un conte de natació i superació

0
1206

La trajectòria esportiva d’Hèctor Ruiz és la protagonista del llibre ‘Nedant contra les dificultats’


La carrera esportiva del nedador d’aigües obertes de Vilamalla Hèctor Ruiz és digna de ser plasmada a través d’un suport artístic. En aquest cas, ha estat la literatura l’encarregada de resseguir la seva trajectòria, un camí fa uns anys molt esperançador que apuntava als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, però que es va estroncar de cop quan van aparèixer a escena uns problemes cardíacs. Des de llavors, la carrera esportiva d’alt nivell de l’empordanès es va acabar, un tancament de portes que n’ha suposat l’obertura de moltes altres.

I precisament aquest recorregut vital és el que tracta el llibre Nedant contra les dificultats, escrit per Eva Serra i el mateix Ruiz i amb il·lustracions de Manel Mora. La publicació, enfocada per a un públic infantil –de 9 a 12 anys–, forma part de la col·lecció Esport i Diversitat de l’editorial independent i de proximitat OmniaBooks Editorial.

Més enllà de repassar la vida de Ruiz, que actualment és el director tècnic del Club Natació Figueres, l’obra compta amb un pròleg escrit per l’exconseller Raül Romeva des de la presó de Lledoners. «Aquests darrers tres anys hem estat parlant de l’Hèctor i de l’admiració que sent per ell com a nedador d’aigües obertes. Fins i tot en moments difícils ha volgut col·laborar en el nostre nou projecte, li estic profundament agraïda», diu Serra.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li