Un casteller de Figueres, ferit greu en caure a terra durant la diada de Sant Pere

0
2087

L’home, que està ingressat a l’hospital Josep Trueta, es va desplomar mentre feia de terç en un pilar de cinc


Un casteller de la Colla Castellera de Figueres va resultar ferit greu diumenge al migdia en fer pinya la construcció que havia de tancar l’actuació de la diada de Sant Pere. L’home feia de terç en el pilar de cinc i, just quan l’enxaneta acabava de coronar el castell, va caure enrere i va impactar directament amb el cap a terra. Fonts de la colla apunten que, per l’experiència que tenia i la manera com va caure, podria haver sofert un petit desmai. Els serveis d’emergències el van traslladar a l’hospital Josep Trueta de Girona, on a l’hora de tancar aquesta edició continuava ingressat estable dins de la gravetat.

El pilar de cinc havia de tancar una actuació magistral de la Colla Castellera de Figueres, que va descarregar el cinc de set, el tres de set amb agulla i el quatre de set amb agulla. A la diada de Sant Pere també hi van participar els Marrecs de Salt (que van aixecar el cinc de vuit, el dos de vuit amb folre, el tres de vuit i el pilar de sis caminant), els Xerrics d’Olot (que van aixecar el quatre de set, el tres de set i el cinc de sis) i els Esperxats de l’Estany (que van descarregar el quatre de sis, el tres de sis i el tres de sis amb agulla).

SETMANA DE REVETLLA I JUSTES. La diada castellera s’emmarcava en la programació de la festivitat de Sant Pere, patró de Figueres, que enguany ha farcit la setmana d’activitats. Entre les més destacades, hi va haver la ja tradicional revetlla de dimecres, tot i que la pluja va obligar a ajornar el pregonet que havia de fer el Consell d’Infants, o diversos actes relacionats amb la capitalitat de la sardana. I per primer cop les festes d’estiu també han inclòs les Justes del rei Jaume, que han estrenat l’escenari del Parc Bosc i el passeig Nou. Durant dos dies (dissabte i diumenge), hi ha hagut espectacles amb cavalls i mercat medieval, entre moltes altres activitats

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li