Un brindis per la Cristina CerviĂ 

0
1794

La companyia La Gàrgola acaba la gira de l’obra El brindis, que va ser dirigida per Cervià, dissabte a Figueres


 

La companyia La Gàrgola tanca la gira de la comèdia El brindis dissabte a La Cate de Figueres, després de debutar a la sala La Planeta de Girona la passada primavera i d’una trentena de funcions arreu del país amb un total de dos mil espectadors. Tota una fita per aquesta jove companyia gironina. I és que El brindis és la seva primera producció, així com la primera obra del dramaturg Frank Bayer. La directora de l’obra ha estat Cristina Cervià (Girona, 1965-2019), que va morir el passat 17 de març a causa d’una llarga malaltia. Segons explica Bayer, la funció de Figueres vol ser un homenatge a l’actriu i directora.

El brindis, interpretat per Xavier Mercadé i Iván Bustos, tracta sobre la història de dos amics que, després d’anys sense cap mena de contacte, es tornen a veure: un està a punt de començar una prometedora carrera política, l’altre malda per sobreviure com a pintor. La peça comença amb un brindis per la seva retrobada i al llarg de l’obra es desgrana el perquè es va trencar la seva amistat i què hi ha darrere del seu nou encontre. Els dos personatges rememoren moments de felicitat compartida però també remouen un secret inexplicable i aviven rancors, xantatges i enganys sense perdó. El dramaturg Frank Bayer valora l’acollida del públic i la confiança de Cristina Cervià en el projecte: «Som uns afortunats, fa poc no ens pensàvem ni que la Cristina ens digués que sí, ni d’actuar a La Planeta, ni d’omplir, ni que vinguessin més funcions ni que estiguéssim tres setmanes al Teatre Gaudí de Barcelona. Estic molt agraït i profundament a la Cristina, que ens ha apadrinat, ens ha donat nom i qualitat».

A part de l’obra, dissabte, des de Figueres, se’n farà un altre de brindis i, en aquest cas, a vessar d’agraïment. Per la Cristina.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li