Un acord in extremis atura la vaga d’escombraries prevista a Figueres

0
859

Empresa i sindicats han pactat un increment salarial, i Fisersa també aplicarà el conveni a les noves contractacions


Després de més de set hores de negociació, sindicats i la part empresarial van arribar dimarts a última hora a un preacord per aturar la vaga d’escombraries prevista a Figueres a partir del mateix dimarts a la nit. La darrera reunió va començar a les dotze del migdia i es va allargar fins a les nou de la nit, hora en què estava prevista la convocatòria.

Els sindicats i la part empresarial van pactar un conveni amb una validesa de dos anys (de l’1 de gener del 2021 fins al 31 de desembre del 2022) que inclou un increment salarial per «assegurar el manteniment del poder adquisitiu». L’acord es va ratificar dimecres en assemblea.

D’altra banda i segons els sindicats, Fisersa s’ha compromès a acceptar el conveni i aplicar-lo no només al personal ja subrogat d’Ecoserveis, sinó també a les noves contractacions dels serveis que ha passat a assumir l’empresa municipal.

COMUNICAT OFICIAL. Des de l’Ajuntament, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va emetre un comunicat per agrair a les parts (empresa i comitè de vaga) «els esforços per arribar a un acord que eviti una vaga en un moment delicat tant per la situació sanitària com per estar en plena temporada turística».

«Ens felicitem de l’acord, que no només evita la vaga, sinó que facilita que es pugui continuar treballant per millorar la neteja de la ciutat», deia Lladó, tot recordant que «s’està treballant per desencallar el problema endèmic del servei de neteja i trobar una solució estable i duradora».

Des del juny el servei d’enllumenat està gestionat per Fisersa. El ple de juliol va aprovar que la gestió de la neteja viària també sigui gestionada per la mateixa empresa, i en les properes setmanes s’adjudicarà el contracte per la compra de la nova maquinària de neteja viària.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li