Un 50% menys de vehicles per l’N-II

0
865

El Ministeri ha analitzat les estacions de control situades a cinc punts d’aquestes vies, dos dels quals sĂłn de l’Alt EmpordĂ : una a Vilamalla i l’altra a la Jonquera


El Ministeri de Transports ha registrat descensos de fins al 62% del trànsit en els trams gironins de l’A-2 i l’N-2 durant la primera setmana sense peatges a l’AP-7. En concret, el Ministeri ha analitzat les estacions de control situades a cinc punts d’aquestes vies, dos dels quals són de l’Alt Empordà. Es tracta de l’estació de servei que hi ha al punt quilomètric 747 de la carretera nacional, a l’alçada de Vilamalla, i de la que hi ha al punt quilomètric 778, al seu pas per la Jonquera. En el cas de Vilamalla, aquesta setmana hi han passat un 53% menys de vehicles que la setmana passada, mentre que a la Jonquera el descens hi ha sigut de només l’11%.

Transports indica que aquestes dades s’han registrat amb independència de les que puguin tenir els organismes públics competents en matèria de trànsit, el Servei Català de Trànsit (SCT) i la Direcció General de Trànsit (DGT).

El Ministeri també indica que fins al 31 d’agost, últim dia de peatges a l’AP-7 i l’AP-2, els valors de trànsit als diferents trams d’aquestes dues autopistes els subministraven les empreses concessionàries, a partir de les dades de vehicles aforats als diferents accessos a les autopistes.

Els nous contractes de conservació i explotació d’aquestes autopistes, actualment en procés de licitació, preveuen instal·lar noves estacions permanent d’aforament de trànsit als trams afectats, per la qual cosa no estaran operatives fins que les instal·lin les empreses que resultin adjudicatàries.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li