Troben un amagatall de la Guerra Gran amb 500 bales

0
853

La munició estava en les restes d’una caixa de fusta que «suposem que es devia amagar perquè quedava sota d’un dels bancs del cor», ha explicat la directora dels treballs, Anna Maria Puig


Les excavacions al subsol de l’interior de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries han finalitzat amb una sorpresa molt positiva: la descoberta d’un antic amagatall de la Guerra Gran (1793-1795) amb unes 500 bales de plom. La munició estava en les restes d’una caixa de fusta que «suposem que es devia amagar perquè quedava sota d’un dels bancs del cor», ha explicat la directora dels treballs, Anna Maria Puig.

A banda d’aquesta sorpresa, els treballs han permès localitzar les restes dels temples anteriors. En concret, de l’església romànica i la preromànica, i unes tombes. A més, s’han trobat els fonaments que es van fer per aixecar la basílica gòtica, els pilars, i fins i tot forats de bastida.

Aquest projecte ha estat impulsat per l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) i finançat per la Generalitat, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, l’Institut Ramon Llull i el Museu d’Història de Catalunya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li