Tret de sortida de la campanya ‘Tasta l’Oli de l’Empordà’ amb quatre trulls locals

0
512

Fins a finals de juliol es podrà degustar l’oli de la DOP a diferents restaurants de la comarca


La Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà ha presentat la campanya Tasta l’Oli de l’Empordà. Enguany fins el 31 de juliol es podrà degustar l’oli de quatre trulls de la comarca a diferents restaurants dels col·lectius de Cuina La Cuina del Vent i Girona Bons Fogons. Els quatre trulls són Empordàlia, Masetplana, Ylla i Serraferran i els restaurants que hi participen són: Empòrium, Amiel & Molins, Reina de Port-lligat, Voramar, Els Pescadors, Rom, Falconera, Duran Hotel & Restaurant, Castell de Peralada, Norat, Can Jeroni, La Taverna del Barri Vell, Mas Falgarona, Sumac i El Corral de Sant Quirze. Els restaurants participants del col·lectiu de cuina Girona Bons Fogons són Àpats, Duc de l’obac, la Riera, Umai, Occi, Divinum, EGG, Massana, El Celler de Can Roca i Novara Hotels.

LA COLLITA 2021. El president de la DOP Oli de l’Empordà, Simon Casanovas, va destacar que la collita 2020-2021 «ha estat normal» pel que fa al volum, malgrat que baixa entre un 10 i un 15% respecte la collita anterior, i se situa al voltant dels 500.000 quilos. Tot i això, l’oli obtingut és d’una qualitat excepcional. El més de desembre es farà la presentació de la collita d’aquest any, que es comença a finals d’octubre i acabarà a mitjans del mes de gener de 2022.

OLIVERA MIL·LENÀRIA. A l’acte de presentació que es va fer a l’olivera milenària de Palau-saverdera hi van assistir el diputat de Promoció i desenvolupament econòmic local de la Diputació de Girona, Jordi Camps, l’alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Maria Cortada, el president de la DOP Oli de l’Empordà, i el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós. Aquest darrer va enviar un missatge clar al diputat Camps, a qui li va encomanar «un inventari d’oliveres mil·lenàries, ja que són el testimoni viu del nostre patrimoni». A l’acte de presentació també van assistir-hi els cuiners i cuineres dels col·lectius gastronòmics de La Cuina del Vent i Girona Bons Fogons.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li