Tret de sortida al primer Saló dels Oficis

0
761

Entre ahir i dimecres més de 700 estudiants de la comarca passaran pel Saló, habilitat al castell de Sant Ferran. L’objectiu és donar valor als oficis i promocionar-los entre els joves a través del contacte directe amb empreses


Figueres va donar ahir el tret de sortida al primer Saló dels Oficis. Organitzat per la Fundació dels Oficis, l’Ajuntament, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Departament d’Educació i el Servei d’Ocupació de Catalunya, el Saló té com a objectiu donar valor als oficis i promocionar-los entre els joves de la comarca.

Durant 3 dies, més de 700 estudiants alt-empordanesos passaran pel castell de Sant Ferran, on podran interactuar amb una cinquantena d’empreses. La idea és que els assistents puguin veure, d’una banda, les diferents opcions formatives que els ofereix la comarca, i de l’altra, l’activitat de les empreses segons els diferents perfils professionals (com ara la logística, el transport, la nutrició, l’hostaleria…).

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, considera que «és molt important retenir el talent a la comarca, que els joves tinguin sortides aquí, i apostar pels sectors industrials per a la diversificació econòmica, per a la creació d’ocupació de més qualitat, per a fomentar i augmentar la competitivitat d’empreses i treballadors, de diversificar el nostre model econòmic i reforçar els sectors en els quals som forts». Per la seva banda, el president de la Fundació dels Oficis, August Conesa, va explicar ahir mateix que «aquest saló és fruit de l’aposta de formar i promocionar els oficis a la comarca de l’Alt Empordà. El que busquem són les sinergies de l’empresa amb els estudiants».

Segons fonts de l’organització, el que fa diferent aquest saló d’altres és que «s’ha volgut canviar el model per fer un saló en què les empreses van primer». Els joves visiten les empreses, hi parlen per definir el futur professional i donar resposta a les necessitats d’aquestes empreses, i amb els instituts escullen la formació que més els cal.

El Saló dels Oficis s’ha adaptat a totes les mesures per evitar contagis de la covid-19. En aquest sentit, s’ha fet limitat, s’ha distribuït en quatre espais diferents, i s’han fixat horaris per les diferents classes i pels diferents centres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li