Tret de sortida a una nova edició d’Arrels del Vi

0
625

La Fira ha escalfat motors amb la celebració, la setmana passada, del tast a cegues per escollir els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022


La Fira Vitivinícola Arrels del Vi torna a Sant Martí d’Empúries en una edició, la catorzena, que se celebrarà el cap de setmana del 4 i el 5 de juny. El passat 16 de maig es va donar el tret de sortida al certamen amb el tradicional tast a cegues que serveix per triar els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi.

A banda d’escollir el millor vi blanc, negre, rosat i dolç, la novetat d’enguany és la nova categoria dels guardons, que inclou el millor vi i insòlit. La nova categoria engloba els vins fora de la DO Empordà, així com els vins de mínima intervenció o propers al moviment dels vins naturals, com poden ser vins criats en àmfora, vins brisats o vins sense sulfits afegits.

Aquest 2022, 21 cellers de la DO Empordà participen a la fira i el celler convidat és del Rosselló.

Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, la fira ofereix tast obert en copa Riedel de més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional. A més hi ha 5 euros de descompte per la compra de la primera ampolla.

EXPERIÈNCIA VIP. Una altra novetat d’aquest any és l’entrada, Arrels del Vi VIP, que inclou tota l’experiència de la fira amb entrada preferencial tots dos dies, i a més, un Tast Magistral dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022, dirigit per la Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers Anna Vicens, i un exquisit menú degustació a l’Olivia Xiringuito, Gastro Beach Bar, entre d’altres sorpreses. L’aforament VIP és limitat i s’ha de fer reserva prèvia a arrelsdelvi@gmail.com.

La mostra s’organitza amb col·laboració amb l’Ajuntament de l’Escala i la DO Empordà i també hi ha participació de productes d’alimentació. És el cas d’ Anxoves Sureda de l’Escala; el pa de tramuntana i també degustacions de formatges, d’ostres i d’oli d’oliva.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li